×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

Tizenöt megyében okozott károkat a tegnapi vihar

2019.06.20 - 18:30
Megosztás :
 • Tizenöt megyében okozott károkat a tegnapi vihar

  Tizenöt megye 21 településén okozott károkat az elmúlt 24 órában a kedvezőtlen időjárás.

  Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU) tájékoztatása szerint Arad, Argeş, Bákó, Bihar, Krassó-Szörény, Konstanca, Gorj, Hargita, Iaşi, Maros, Neamţ, Szilágy, Szatmár, Tulcea és Vâlcea megyében adódtak problémák az esőzések és az erős szél miatt.

  A katonai tűzoltóknak öt lakóházból, 37 pincéből és több mint 80 melléképületből kellett kiszivattyúzniuk a vizet. A viharos szél lesodorta négy épület tetőzetét, és kidöntött hat fát. A kidőlt fák 18 járművet rongáltak meg.

  Az IGSU szerint Piatra Neamţ városban volt a legsúlyosabb a helyzet, itt több személynek el kellett hagynia a víz által veszélyeztetett otthonát. Neamţ megyében még mindig dolgoznak a katonai tűzoltók a víz házakból, kertekből, pincékből való kiszivattyúzásán.

  A meteorológusok és hidrológusok által kiadott narancssárga és piros riasztások nyomán az IGSU 26 figyelmeztető üzenetet küldött a RO-ALERT rendszeren keresztül több Fehér, Arad, Bákó, Máramaros, Neamţ, Szatmár, Szilágy és Tulcea megyei település lakosságának - tájékoztat még a közlemény.

  Csütörtök estig fokozott légköri instabilitásra vonatkozó figyelmeztetés van érvényben az ország egész területén.

  Cookie