×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Több a bölcsődei hely Szatmárnémetiben

2021.09.10 - 08:10
Megosztás:
Több a bölcsődei hely Szatmárnémetiben
A korábbi években is nőtt a bölcsődei helyek száma Szatmárnémetiben, de még többre van szükség, úgyhogy fognak még épülni bölcsődék.

Mivel évtizedek óta egyre többen szeretnék bölcsődébe íratni a gyermekeiket, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal amennyire tudta, növelte és a továbbiakban is növelni fogja a legkisebbek fogadására alkalmas intézmények számát.
Az utóbbi öt év során 220-ról 370-re emelkedett a bölcsődei befogadóképesség, miután három új intézményt nyitottak meg, további háromban pedig növelték a helyek számát. Az idei évben a polgármesteri hivatal és a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság 300 ezer lejt utalt ki ezen intézmények felújítására, karbantartására és felszerelésére.
„Az első mandátumom elején megígértem, hogy kiemelt figyelmet fordítunk ezen probléma megoldására, hiszen a bölcsődék óriási segítséget nyújtanak azoknak a szülőknek, akiknek nincs ki vigyázzon a gyermekeikre. Ugyanakkor arra is figyelnünk kell, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsuk számukra, hiszen a minőségi nevelést a lehető legfiatalabban kell elkezdeni” — nyilatkozta Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester.
Ugyanakkor nemrég hagyta jóvá a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért Felelős Minisztérium azt a pályázatot, amelynek értelmében a város északi és déli részén is finanszírozzák egy-egy új bölcsőde építését, miközben az 1 Decembrie 1918 utcai Kiskakas gyémánt félkrajcárja bölcsőde uniós finanszírozásból lesz korszerűsítve.


Princz Csaba

 

Jutalmazták az idős házaspárokat
A vírushelyzet ellenére sem hagy fel régi jó szokásával a szatmárnémeti városvezetés, továbbra is rendszeresen megtartja azt az eseményt, melynek során oklevelet és pénzjutalmat kapnak a régóta egy háztartásban élő szatmárnémeti házaspárok.
Luxusücsörgő az új főtéren
Már rég folyik a munka Szatmárnémeti új főterén, de még mindig derülnek ki újdonságok: lesz például egy speciális kialakítású rész is, illetve a régi burkolat is vissza fog kerülni egy részre.
Szatmárnémetiben nyitva maradnak a bölcsődék
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal által működtetett bölcsődék hétfőtől is nyitva maradnak, tudatta az intézmény hivatalos közösségi oldalán Kereskényi Gábor polgármester.
Cookie