×
2020. 08 12.
Szerda
Klára
29 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

Több ezren vettek részt szombaton a Bukarest Pride felvonuláson

2019.06.23 - 09:30
Megosztás:
 • Több ezren vettek részt szombaton a Bukarest Pride felvonuláson

  Több ezren vettek részt szombaton Bukarestben az LGBT-közösség jogainak védelmében szervezett, Bukarest Pride nevet viselő felvonuláson.

  Az ACCEPT Egyesület által szervezett esemény keretében a fővárosi Győzelem térről az Egyetem térig vonultak az LGBT-közösség tagjai és támogatói.

  Az egyesület ügyvezető igazgatója, Florin Buhuceanu szerint a Bukarest Pride-on részt vevők nagy száma azt bizonyítja, hogy a román embereknek az LGBT-közösséggel szembeni gondolkodásmódja gyorsabb ütemben változik, mint ahogyan azt a politikusok érzékelik.

  "Ezt támasztja alá a 2018 októberében tartott referendum eredménye is, amikor a román állampolgárok nem mentek el szavazni, bojkottálták a kormány ama kísérletét, hogy diszkriminatív előírást vigyen be az alkotmányba. Egyre többen vonulnak utcára, és egyre több fiatal áll ki és vállalja a másságát. Már nem hordunk álarcokat, mint az első felvonulásokon" - mondta a szervező, aki ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a politikusok "tanulnak a fiatalok által feladott leckéből", megértik, hogy másképpen kell viszonyulniuk e közösség tagjaihoz, hogy törvénymódosításokra van szükség.

  Cookie