×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
12 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Több mint 1600 kilogramm adomány érkezett

2021.01.01 - 17:01
Megosztás:
Több mint 1600 kilogramm adomány érkezett
Sikeresnek bizonyult a szatmárnémeti élelmiszerpiacokra kihelyezett gyűjtőpont akció, hiszen az első tíz nap során több mint 1600 kilogramm zöldséget, gyümölcsöt és tejterméket adományoztak általa a rászorulóknak.

A Máltai Szeretetszolgálat, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a helyi tanács közterület-fenntartó intézménye és a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület közös akciójának célja a rászorulók megsegítése. A kampány  keretében három szatmárnémeti élelmiszerpiacra — 1-es számú élelmiszerpiacra (Nagypiac), 2-es számú élelmiszerpiacra (Kispiac) és a Szamos-piacra — helyeztek ki élelmiszer- és zöldséggyűjtő pontokat, ahol a feleslegessé vált mezőgazdasági termékeket ajánlhatják fel a gazdák jótékony célra, de éppen a piacon vásárlók is adakozhatnak a piacon vett portékákból.
Az adományok elhelyezhetőek az 1-es számú élelmiszerpiacon, 2-es számú élelmiszerpiacon és a Szamos-piacon kihelyezett gyűjtőpontoknál naponta 9 és 17 óra között. Az országban eddig nem működött ehhez hasonló jótékonysági kampány, így igazán büszkék lehetünk a szatmáriakra. A szervezők egyhangú jelmondata: Összefogva és egymást segítve mindig erősebbek leszünk!

Szakmai találkozót tartanak
Jövőképünk — szakmai fejlődési perspektívák a szervezetben címmel tart szakmai találkozót a Máltai Szeretetszolgálat Szatmárnémetiben.
Már rendelhető a Stea Kert zöldségkosara
Ismét rendelhető a Stea Egyesület által kínált friss zöldségkosár. A rendelések által a programban részt vevő és az abban szorgoskodó kedvezményezettek munkáját is meghálálhatjuk.
Várják az ökokertészeket
Várják az ökokertészkedni vágyókat a Szatmárnémeti Közösségi Kert csapatába.
Cookie