×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Gong

Több mint 7 ezer lej gyűlt össze

2020.08.30 - 11:01
Megosztás:
Több mint 7 ezer lej gyűlt össze
Az idei Partiumi Magyar Napok ideje alatt az Északi Színház udvarán játszott előadások bevételével a szervezők a Harag György Társulat egy beteg munkatársának gyógyulását segítették.

A Partiumi Színházi Estéknek, valamint több koncertnek, gyermekprogramnak adott otthont augusztus 17. és 23. között a Szatmárnémeti Északi Színház udvara. A Partiumi Színházi Esték programsorozata a nagyváradi Szigligeti Színház előadásával indult, amelyben egy új negyed lakóinak életébe, vágyaiba, álmaiba nyertünk betekintést. Kedden Karádi Katalin életének eddig nem ismert mozzanataival is megismerkedhettünk a Gyulai Várszínház Karádi zárkája című előadásában, szerdán pedig a kézdivásárhelyi Udvartér Színház és a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház közös produkciója, a Zabhegyező szerepelt a programban, ám azt az esős idő miatt a nézők csak online láthatták a közösségi médián keresztül. Csütörtökön már kedvezett az időjárás a szabadtéri előadásnak, így újra megtelt a színházudvar a kézdivásárhelyi Udvartér Színház Művészet című előadása alkalmával.

A programsorozat legnagyobb népszerűségnek örvendő mozzanata a Mindhalálig Beatles koncert volt, amelyen a Harag György Társulat művészeiből — Nagy Csongor Zsolt, Rappert-Vencz Gábor, Péter Attila Zsolt és Cserey Csaba — álló zenekar Beatles-slágereket játszott — hatalmas sikerrel.

A színház udvarán zajló rendezvények sora vasárnap az Operettissimo operettslágereivel zárult. A programot a hét folyamán egyebek mellett komolyzenei kamarakoncert, gyermekkoncertek — Karaván együttes, Libavonat — és a Brighella Bábtagozat Terülj, terülj, asztalkám! című bábelőadása is színesítette.

Fontos megjegyezni, hogy az Északi Színház udvarán zajló események (is) a hatályban levő járványügyi előírásoknak megfelelően zajlottak, társadalmi távolságtartással, egészségügyi maszk viselésével, testhőmérséklet-méréssel és kötelező kézfertőtlenítéssel.

A színházudvaron tartott rendezvények során 7088 lej és 10 ezer forint gyűlt a Harag György Társulat munkatársa gyógyulásának a segítésére.

Ismeretlen tettesek pénzt loptak el a Kolozsvári Állami Magyar Színház épületében levő fémszekrényből
Ismeretlen tettesek hatoltak be a hétfőre virradó éjszaka a Kolozsvári Állami Magyar Színház épületébe és pénzt loptak el egy fémszekrényből.
Zenés vígjáték szilveszterkor
A Harag György Társulat idén is egy népszerű zenés vígjátékkal, mégpedig Vajda Katalin darabjával, az Anconai szerelmesekkel búcsúztatja az óévet.
Tisztelt Bérleteseink, kedves közönségünk!
Mint arról talán Önök is értesültek már, legnagyobb sajnálatunkra a koronavírus-világjárvány és az annak megfékezésére hozott intézkedések újra megnehezítik, hogy színészek és nézők korlátozások nélkül találkozhassanak a színházban.
Cookie