×
2020. 08 09.
Vasárnap
Emőd
21 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Szatmárnémeti

Több önrész kell a módosításokhoz

2019.07.15 - 11:03
Megosztás:
 • Több önrész kell a módosításokhoz

  Négy, összesen hatvanmillió lej értékű állami vagy EU-s részfinanszírozásban érintett városfejlesztési projektjén kellett hogy változtasson a város; a tanácsosok múlt csütörtöki ülésükön elfogadták a szatmárnémeti városvezetés által kért módosításokat.

  A Kubik és környékének modernizálása, az Ostrovului utca és környékének felújítása, a 29-es és 7-es számú óvodák fejlesztése, valamint a buszterminál építése volt érintett a módosítások által.

  Másodjára vitték a tanács elé ezeknek a városfejlesztési terveknek a gazdasági-technikai mutatóit, a törvények változása, illetve a PSD-kormány gazdasági, pénzügyi és fiskális intézkedései indokolták ennek a lépésnek a megtételét, nyilatkozta az ülést követően a szatmárnémeti polgármester. Kereskényi Gábor elmondta, hogy a város önrésze nőtt sokat a változások miatt, ezt kellett javítani a tervezetekben, ugyanakkor új számításokat is kellett végezni, mivel változott — sajnos a lej kárára — az euró árfolyama. „Kérésemre a városháza gazdasági osztálya kiszámolta, hogyan változik a saját kasszát érintő hozzájárulás — részletezte Kereskényi —, és úgy néz ki, hogy még így is megéri folytatni. Pár tízezer lejről egymillió lejre is nő a város önrésze, illetve két százalékról negyven százalékra emelkedik egy másik beruházást illetően. De például az óvodafelújítások esetében az emelést követően is a mindkét óvodát érintő költségek hetven százalékát kell a városnak kifizetnie, miközben támogatás nélkül egyetlen óvoda felújítása is kétszer ennyi pénzébe kerülne a városnak” — nyilatkozta a polgármester.

   

  Cookie