×
2021. 05 12.
Szerda
Pongrác
14 °C
Derült
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.05 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Több óvoda működik

2021.04.12 - 11:49
Megosztás:
Több óvoda működik
Fotó: pexels.com
Az országban a héten, az április 12. és 16. közötti időszakban 1154 óvoda működik, tájékoztat a tanügyminisztérium közleménye. Szatmár megyében ezen a héten 19 óvoda fogadja a gyerekeket.

Az óvodák a tavaszi vakációban akkor működhetnek, amennyiben a megyei közegészségügyi igazgatóságok (DSP) jóváhagyják azt. Szatmár megyében is több szülő kérvényezte, hogy csemetéje a vakáció idején is járhasson óvodába, s az elmúlt héten a prefektusi hivatal közleménye szerint egyetlen óvoda sem működött.

Az biztos, hogy a végzős osztályok diákjai, a nyolcadikosok és tizenkettedikesek online rendszerben tanulnak két hétig, míg a többi gyerek továbbra is élvezheti a tavaszi vakációt.

A tanügyminisztérium honlapján közzétett közlemény szerint Szatmár megyében ezen a héten 19, jövő héten pedig 20 óvoda fogadja majd azokat a gyerekeket, akiknek a szülei ezt kérvényezték. A nyitva tartó óvodák száma hetente változik az igénylések és a rendelkezésre álló személyzet függvényében. S. B.

Óvodai beiratkozás májusban
A gyerekek óvodai beiratkozása május 31-én kezdődik, az újrairatkozás pedig május 17-én, tájékoztat az edupedu.ro a tanügyminisztérium rendeletére hivatkozva. A szülők a már óvodás gyerekeiket május 17-től kezdődően írathatják be ismét óvodába.
Kétévesek is lehetnek óvodások
A kisgyermekes szülők számára fontos, hogy megfelelő óvodát, bölcsődét találjanak csemetéjüknek, a 2–3 évesek elhelyezése viszont elég sok fejtörést okoz. Radu Szekely államtitkár kihangsúlyozta, hogy ha vannak szabad helyek, a kétéveseket is fogadhatják az óvodákban.
Cseke Attila: 106 millió lej iskolák felújítására és utak, járdák építésére
Iskolákat, utakat és járdákat újíthatnak fel, illetve egy új kulturális központ is épülhet a 106.476.282,95 lej értékű finanszírozásból Székelyhídon, Csíkmadarason, Korondon, Hátszegen, Zágorban és Szeben megyében - írja az RMDSZ szerdai közleményében .
Cookie