×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Több romániai koronavírusos beteget szállítanak pénteken Ausztriába és Lengyelországba

2021.10.22 - 14:32
Megosztás:
Több romániai koronavírusos beteget szállítanak pénteken Ausztriába és Lengyelországba
A pénteki nap folyamán több súlyos állapotban lévő romániai Covid-beteget szállítanak át ausztriai és lengyelországi kórházakba - közölte Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter.

A tárcavezető tájékoztatása szerint már felszállt az a repülő, amelyik Kolozsvárról Ausztriába szállít két pácienst. Csütörtökön három beteg már eljutott Lengyelországba, pénteken újabb négy súlyos állapotban lévő személy elszállítása várható, emellett Magyarország továbbra is fogad romániai betegeket. Lengyelország egyébként húsz intenzív terápiás ágyat bocsát Románia rendelkezésére - számolt be Cseke Attila.

'Ez a segítség nagyon sokat jelent számunkra. Minden emberélet számít, minden embertársunk életéért megküzdünk, de tudatában kell lennünk annak, hogy nekünk is kell magunkon segítenünk' - jelentette ki a miniszter a Vakcinamaraton az életért elnevezésű oltási akció bukaresti elindításakor.

Cseke Attila beszámolt arról is, hogy Dániából várhatóan két orvoscsapat érkezik majd Bukarestbe segíteni a koronavírusos betegek kezelésében. AGERPRES

Szatmár megye a második a régióban
A régióban Szatmár megye jegyzi a második legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, s a hétvégén hosszú hetekre, hónapokra visszamenően most regisztrálták a legkevesebb friss fertőzöttet.
GCS: 1377 új fertőzést igazoltak, 106 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi közlése szerint az utóbbi 24 órában 1377 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 106 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Koronavírusban pusztult el a Bükkben befogott szervál
Koronavírus-fertőzésben pénteken elpusztult a Bükkben befogott és a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál - közölte az állatkert szombaton az MTI-vel.
Cookie