×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Többórás sor a határon

2020.12.19 - 19:38
Megosztás:
Többórás sor a határon
A petei határátkelőnél több mint 90 percet kellett várakozni, az osztrák–magyar határon pedig Kétórás sor alakult ki szombat délután.

A petei határátkelőnél az országba való belépéskor több mint 90 percet kellett várakozni szombaton, december 19-én egész nap — derül ki a határrendészet adataiból. Annak ellenére, hogy hat sávon engedik be az országba belépni szándékozókat egész nap vörös kód volt érvényben Peténél. A petei határátkelőnél az országba való belépésre várakozóknak elfogyott a türelme, és hangos tülköléssel, szitkozódással adtak hangot nemtetszésüknek. Csanálosnál, Érmihályfalvánál és Borsnál sárga kód volt érvényben, azaz a várakozási határidő több mint 30 perc volt. Az országból való kilépés esetén egyelőre nem kellett nagyobb jelentős sort kiállni, tájékoztat a határrendészet.
Torlódás az osztrák–magyar határon
Kétórás sor alakult ki szombat délután az osztrák–magyar határon —tájékoztat a külügyminisztérium. Románia bécsi és budapesti nagykövetségei figyelemmel kísérik a helyzet alakulását, és készen állnak arra, hogy konzuli segítséget nyújtsanak azon román állampolgároknak, akik ezt igénylik — írja a külügy közleménye. A külügyminisztérium megjegyzi, hogy a román állampolgárok konzuli segítséget kérhetnek a bécsi román nagykövetség 0043-1-503.24.65-ös és 0043-1-505.23.81-es telefonszámán, írja az AGERPRES. Ezenkívül sürgősségi esetben segítséget kérhetnek a román diplomáciai képviselet 0043-699.117.26027-es telefonszámán.
A külügyminisztérium javasolja a https://www.mae.ro/node/51901, http://viena.mae.ro/ şi http://www.mae.ro/ honlap tanulmányozását is.

Hírszerkesztő

Többkilométeres kamionsorok alakultak ki a román-magyar határ romániai oldalán
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki kedden a román-magyar határ romániai oldalán - közölte a román határrendészet.
Hamis zöldigazolvánnyal akartak hazajönni
November 19-én hajnalban, 3 óra 30 perc körül akart belépni Románia területére egy osztrák rendszámú gépkocsiban az a háromfős (férj, feleség és nagykorú fiúgyermek) Szatmár megyei család, amely a jelen pillanatban vörös zónás besorolású Ausztriából érkezett haza.
Csomagokat szállítottak — meg egy „kis” cigit
A mikrobusz rakterének tüzetes átvizsgálásakor a kolozsvári vámügyőrség munkatársai öt fémpanelben elrejtve 1360 doboz, fehéroroszországi eredetű cigarettát találtak.
Cookie