×
2020. 05 28.
Csütörtök
Emil, Csanád
9 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Tömbházak a Saturn helyén

2019.05.28 - 09:34
Megosztás :
 • Tömbházak a Saturn helyén

  Urbanisztikai jóváhagyás után közmeghallgatási fázisba jutott a szatmárnémeti Károlyi úti Saturn Rt. helyére tervezett tömbházak ügye.

  Hét tömbházat építene az évekkel ezelőtt csődbe ment fémipari egység helyére a Saturn Rt. tulajdonosa, tegnap tartották az első közmeghallgatást a beruházás ügyében, amelyen senki nem élt panasszal.

  Az új szatmárnémeti lakóparkot egy zászló alakú telekre tervezik, amelyik benyúlik a Kaufland mögé; a képzeletbeli zászló rúdja lenne a létesítmény bejárata a Károlyi út 1–3. szám alól. A terület szomszédai a hídon túli temető, a Szamos-töltés, illetve a Kaufland. Hét-tíz emeletes tömbházakból terveznek ide építeni hét darabot, amelyekben mintegy százhetven két- vagy háromszobás lakás kaphat majd helyet, bár ezek pontos száma és méretei a tervezésnek a jelenlegi fázisában még nem ismertek. Kereskedelmi egységeket is építenek majd, illetve az érvényes helyi tanácsi határozatnak megfelelő szélességű út vezet majd be ide, illetve köti majd össze a tömbházakat. Lakásonként átlagosan 1,2 parkolóhely lesz majd a területen, ahogy azt a városrendezési terv megköveteli, hangzott el a közmeghallgatáson, és lakónként 1,3 négyzetméternyi játszótér is fel lesz rajzolva a tervekben; az 1,5 hektáros terület több mint húsz százaléka zöldövezet lesz, és külön, jól megközelíthető hely lesz fenntartva a szemetes konténereknek is.

  Ha az előre eltervezett ütemterv szerint zajlik az építkezés előkészítése, jövőre kezdődhet el a munka a tömbházak számára kijelölt területen.

  Princz Csaba

   

  Cookie