×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Külföld

Torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyen

2021.08.14 - 10:47
Megosztás:
Torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyen
A szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyeken szombat délelőtt, a hétvégén a röszkei közúti átkelő csak belépésre használható — közölte a magyar rendőrség honlapján.

A röszkei autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival utazóknak mindkét irányban háromórás várakozásra kell számítaniuk. A határátkelő belépő oldalán az autóbusszal érkezőknek három-, a kilépő oldalon egyórás a várakozás. A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében szombaton, illetve vasárnap 7 és 19 óra (helyi idő szerint) között a röszkei közúti határátkelőhelyet csak a belépő forgalom használhatja. Intenzív a forgalom az augusztus 31-ig 7 és 22 óra között üzemelő ásotthalmi közúti átkelőnél, ahol mindkét irányban egyórás a sor. A gyorsabb határátlépés érdekében a rendőrség javasolja kisebb átkelők választását. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő reggel 7-től 19 óráig fogad utasokat.
A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Romániába tartóknak egy, az onnan érkezőknek kettő órát kell várakozniuk a határátlépésre. A nagylaki közúti átkelőnél a belépő oldalon egyórás a sor.  A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is igénybe vehetik.
Az utazók a határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

MTI

Román tenger nem, bolgár tenger igen
Viszonylag jó évet zártak a szatmári utazási irodák, kicsit talpra állt az ágazat a nyáron. Népszerű volt idén a fekete-tengeri nyaralás, de nem a román partokon, sokkal inkább Bulgáriában.
A biztonságos úti célok keresettek
A szatmáriak elsősorban azokat az úti célokat részesítik előnyben, ahol alacsony a koronavírus-fertőzöttségi szint, illetve azokat, ahová nem kell PCR-tesztet vagy oltási igazolványt felmutatni, tehát Bulgária és Egyiptom az abszolút favorit.
A román turisták idén legszívesebben a tengerpartra mennek nyaralni
Idén a román tengerpart legnépszerűbb üdülőtelepeinek Mamaia, Eforie Sud és Olimp bizonyulnak, a szállásárak pedig 170 lejnél kezdődnek, derül ki egy online szállásfoglalási platform elemzéséből.
Cookie