×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
12 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Törvényes jövedelemkiegészítés

2021.04.07 - 16:00
Megosztás:
Törvényes jövedelemkiegészítés
Az AJOFM SM székhelyén igényelhető a jövedelemkiegészítő támogatás / Fotó: facebook.com/SomajSM
Mindazon személyek, akik a 2002/76-os számú törvény 17-es cikkelye alapján részesülnek munkanélküliségi segélyben, s akik a hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően teljes munkaidőben vállalnak munkát, a munkakezdés pillanatától nem jogosultak tovább a támogatásra.

Az érintett egyének azonban részesülhetnek a munkanélküliségi segély 30 százalékában mindaddig, amíg eredetileg a támogatásban részesültek volna, derül ki a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből. A szóban forgó jövedelemkiegészítésre nem jogosultak azok, akiket olyan munkaadó alkalmaz, akivel az elmúlt két évben szerződésben álltak. Az érintetteknek igényelniük kell a jövedelemkiegészítést. A munkanélküliségi segély megszűnését követő maximum 60 napon belül kell igényelje az érintett egyén a jövedelemkiegészítést a megyei AJOFM székhelyén. Az igényléshez egy formanyomtatvány kitöltése, a munkaszerződés másolata, illetve a munkaadó által kiállított igazolás szükségeltetik, melyből kiderül, hogy az elmúlt két év során nem állt munkaviszonyban az igénylővel. A 2002/76-os törvény 72-es cikkelye alapján munkanélküliségi támogatásban részesülő személyeknek minden hónapban legkésőbb 15-ig le kell adniuk az előző hónapra vonatkozó, munkaviszonyt igazoló iratot az AJOFM székhelyén, különben megszűnik a jövedelemkiegészítés folyósítása, áll a közleményben.

S. B.

Kevesebb egyedül hagyott gyerek
Országszerte 16,4 százalékkal, Szatmár megyében pedig ennél is jelentősebb mértékben, közel harmadával csökkent azoknak a gyermekeknek a száma, akik szülője külföldön dolgozik.
Romániában az átlagos órabér harmada az uniós átlagnak
Romániában sokat fejlődtek a bérek az uniós csatlakozás óta, de az átlagos órabér még kevesebb mint harmada, a dolgozói szegénység pedig majdnem kétszerese az európai uniós átlagnak - mutatott rá a munka ünnepe alkalmából írt Facebook-bejegyzésében szombaton Raluca Turcan munkaügyi miniszter.
Csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben és az EU-ban márciusban
Elemzők által várt növekedés helyett csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben márciusban, és az EU egészében is visszaesést regisztráltak.
Cookie