×
2020. 07 10.
Péntek
Amália
28 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Továbbra is Mani az éllovas

2019.07.01 - 14:19
Megosztas :
 • Továbbra is Mani az éllovas

  Kisebb műszaki meghibásodás ellenére sikerült jó időt motoroznia Gyenes Emánuelnek a magyar enduro-bajnokság negyedik fordulójában, így megőrizte egy pontos előnyét a táblázatban.

  Megőrizte egy pont előnyét a Szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team motorosa, Gyenes Emánuel a magyar enduro-bajnokság összetett táblázatában, miután az elmúlt hétvégi futamon is dobogón zárt Parádfürdőn.

  A Heves megyei településen rendezett megmérettetésen a szatmári motoros egy pont előnnyel várhatta a 4. forduló futamát, miután az ezelőtti etapot sikerült megnyernie. Ezúttal is egy szoros és fordulatos verseny volt, és másodpercek döntöttek a dobogós helyekről. A „házigazda” Holló Bencét nem sikerült beérni szombaton és vasárnap.

  A szatmári versenyző szombaton jó időt motorozott, ezzel a második helyen zárt, de a vasárnapi körözésen kisebb hiba miatt csak a harmadikként ért célba. Viszont az összesített eredmények alapján Mani zárt a második helyen, Szatyina Gábor pedig a harmadik lett. „Vasárnap reggel kicsit erőltettem a motort, mert le akartam előzni Bencét, hogy növelni tudjam előnyömet a pontversenyben. Viszont eltört a kuplungkar a mért szakaszon, és ezért úgy kellett kijöjjek, hogy közben csúszott a kuplung, ezért vesztettem 25 másodpercet. Ahelyett hogy javítsak, inkább rontottam. De fontos dolog, hogy én vezetek az összetettben, és még mindig esélyem van a bajnoki cím megszerzésére” — mondta lapunknak Mani.

  Augusztus 24–25-én a Nográd megyei Cereden rendezik az 5. fordulót, az idényzárásra pedig Kaposváron kerül sor október 5–6-án.

  A szatmári pilóta viszont egyelőre még nem vonul vakációra. Július 12-én, délután a szatmárnémeti Filharmónia előadótermében közönségtalálkozón mesél majd az érdeklődőknek a pályafutásáról, július 28. – augusztus 3. előtt pedig a Red Bull Romaniacs 16. kiírásán áll rajthoz Nagyszebenben. Most elsősorban erre a versenyre készül. Elmondta, hogy a következő napokban átállítja a motorját hard enduro versenyekre, és edzeni fog, hogy tovább tudja vinni az általa jegyzett csúcsot, ugyanis ő az egyetlen motoros pilóta, aki eddig rajthoz állt és célba ért az összes Red Bull Romaniacs kiíráson – amely nem mellesleg a világ legnehezebb hard enduro versenyének van elkönyvelve.

  Cookie