×
2020. 07 16.
Csütörtök
Valter
14 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Tragédia a kártevőirtást követően

2019.11.19 - 08:00
Megosztas :
 • Tragédia a kártevőirtást követően

  Nyolc felnőtt és kilenc gyerek került kórházba hétfőn a temesvári kártevőirtást követő tragédia kapcsán - közölte Elena Megherea, a Temes Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője. Valamennyien abban a panelházban laknak, amelyben meghalt két gyerek és egyikük édesanyja, miután kártevőirtás volt az ingatlanban.

  Meghere elmondta: más helyszíneken, ahol ugyanez a cég végzett kártevőirtást, nem találtak egészségre káros gázokat a levegőben.

  A temesvári rendőrség in rem (azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) nyomozásba kezdett gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával. Ugyanakkor a Temes Megyei Közegészségügyi Igazgatóság is vizsgálatot rendelt el az ügyben.

  Evakuáltak egy temesvári lakótömböt, miután gyanús körülmények között életét vesztette két gyerek és egy felnőtt, és több ott lakó személyt kórházban ápolnak - jelentette be hétfőn Raed Arafat, az Országos Sürgősségi Igazgatóság (DSU) vezetője.

  Egyes lakók szerint az esetek azzal függhetnek össze, hogy nemrég kártevőirtást végeztek az ingatlanban.

  Arafat elmondta: az épületből mindenkit evakuálnak, és orvosi ellenőrzésnek vetnek alá. A lakásokban méréseket végeznek.

  Dr. Florin Crişan, a temesvári mentőszolgálat szóvivője szerint már szombaton több hívást kaptak a szóban forgó a panelházból.

  Egy hároméves gyerek szülei kihívták szombaton a mentőket, de megtagadták a gyerek kórházba szállítását. Este ismét telefonáltak a 112-re, de a gyerek a kórházba szállítás után elhunyt. Egy másik gyereknél, egy kilencnapos újszülöttnél, arra gyanakodtak, hogy megfulladt az anyatejtől, és fel sem merült esetleges mérgezés lehetősége. Hétfőn a hároméves gyermek édesanyja is életét vesztette: ugyanolyan tünetek miatt hívta a mentőket, amilyenek két nappal korábban gyermekénél is jelentkeztek, de mire a mentőcsapat kiért, az anya is meghalt - részletezte a szóvivő.

  Tizennégy személyt a sürgősségre szállítottak, hogy orvosi kivizsgálásnak vessék alá őket. Az épületbe csak azt követően térhetnek vissza, hogy a hatóságok elvégezték a szükséges ellenőrzéseket.

  AGERPRES

  Fotó: tion.ro

  Cookie