×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Trichinellózisvizsgálat

2021.04.10 - 09:08
Megosztás:
Trichinellózisvizsgálat
Hétvégén is elvégeztethető a trichinellózisvizsgálat, az ellenőrzésre szánt húsmintákat ma Szatmárnémetiben a Szamos-piacon, Nagykárolyban pedig az élelmiszerpiacon található ellenőrzőponton lehet bevizsgáltatni 8 és 13 óra között, a vizsgálatra emellett állategészségügyi magánkabinetekben is van lehetőség.

Vasárnaponként csak az állategészségügyi magánrendelőkben végzik el a hús bevizsgálását. Egy vizsgálat ára 24,99 lej, míg a magánrendelőkben az általuk megszabott tarifát kell fizetni. A vizsgálat elvégzéséhez személyi igazolványt és a feldolgozott egyed fülszámát is be kell mutatni. Sürgős esetben a 0760.789.016-os, illetve a 0261.715.956-os telefonszámot lehet hívni.

K.A.

Konfirmációi bizonyságtétel Nagykároly-Belvárosban
Tizenöt ifjú tett konfirmációi bizonyságtételt vasárnap délelőtt a Nagykároly-belvárosi Református Egyházközség fehér virágokkal díszített templomában. Az ünnepi istentiszteleten Tukacs József lelkipásztor a szerecsenországi komornyik történetéről beszélt a jelenlévőknek.
Visszafogott ünnepség Szatmárnémetiben
Többféle megnevezése is van május 9-nek, s ha kronológiai sorrendben nézzük, akkor elsőként a győzelem, valamint a béke napját említhetjük, hiszen 1945. május 9-én, éjfél után néhány perccel írták alá a hitleri Németország hadserege, a Wehrmacht feltétel nélküli megadásáról szóló nyilatkozatot, s ezzel az európai hadszíntéren véget ért a második világháború.
Folytatják az esperesi hivatal építését
Folytatódik a nagykárolyi református esperesi hivatal építése, a munkálatok folytatását az elmúlt napokban kezdték el a kivitelező Tarr Rag Bau munkatársai.
Cookie