×
2020. 08 05.
Szerda
Krisztina
30 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

Tudni szeretné, mennyiért üdülhetünk idén?

2020.01.13 - 16:33
Megosztás:
 • Tudni szeretné, mennyiért üdülhetünk idén?

  Egy utazásszervező cég összehasonlította, mennyiért nyaralhatunk teljes ellátással a legkedveltebb hazai, bolgár, görög és török hotelekben. A hideg, morcos januárban most mi is sorra vesszük az ajánlatokat. Ilyenkor jelentős kedvezményeket ajánlanak.

  Szikrázó napsütés? Finomhomkos tengerpart? Lágy szellő és a tenger moraja? Biztosan rengetegen álmodoznak róla a borús januári napokon, az előrelátók pedig már az idei nyaralásukat tervezgetik. Annál is inkább, hiszen ilyenkor az előfoglalások nyomán jelentős kedvezményekkel lehet megvásárolni a nyári üdüléseket. Az egyik, mintegy ezer partnerrel rendelkező romániai utazásszervező frissen végzett piackutatásában a 2020-as all inclusive rendszerű üdülések idei kínálatára volt kíváncsi négy országban: Romániában, Bulgáriában, Görögországban és Törökországban. Az ajánlatokból mi is szemezgettünk.

  Románia egyik legnépszerűbb és legfelkapottabb tengerparti üdülőjében, Mamaián 5 csillagos szállodákban egy éjszaka személyenként 380 lejnél (nagyjából 80 euró) kezdődik 2020 nyarán, míg Saturn üdülőiben ez az ár 290 lejre (60 euró) csökken. Ha négycsillagos szálloda is megfelel, akkor éjszakánként 275 lejért (57 euró) pihenhetünk a tengeren, Eforie Nord szállodáiban pedig még ennél is olcsóbb ajánlatokra bukkanhatunk, éjszakánként 240 lejért (50 euró). All inclusive ellátást biztosítanak 3 csillagos szállodák is: Konstancán például éjszakánként egy főre 250 lejt (52 euró) kell fizetni ezért, Mamaián pedig mintegy 215 lejt (42–43 euró).

   

  Bulgária

   

  Bulgária homokos strandokkal, műemlékekkel, jó árakkal és sok látnivalóval büszkélkedhet. Ideális üdülési helyszín úgy a családosok, mint a bulizni vágyó fiatalok számára — hirdetik évről évre az utazási irodák. Sok szatmári üdült már a szomszédos bolgár tengerpartokon, akik közül rengetegen idén is visszavágynak. Az Aranyparton az 5 csillagos szállodákban, all inclusive rendszerben éjszakánként 48 euróért lehet szállást foglalni, ha pedig egyhetes üdülést választunk, akkor több tematikus vacsorán is részt vehetünk, bolgár, mediterrán vagy francia ínyencségekkel. Sőt, ezek a hotelek a befektetőiktől vagy a hozzájuk érkező turisták számától függően olykor tematikus bárokat is szoktak nyitni, ahol egyes országokra jellemző szeszes italokat kínálnak a nyaralóknak.

  A Napospart 5 csillagos szállóiban már kora reggel főzőshow, pezsgő várja az üdülőket. Sőt, sok helyen nem ér véget a szeszes italok felszolgálása este 11 órakor, hanem a nap 24 órájában kiszolgálják a náluk megszállókat. Az ajánlatuk szerint éjszakánként mindezt 42 euróért kínálják személyenként. Albena üdülőiben ettől is olcsóbban lehet nyaralni, 30 euróért éjszakánként — ebben a standard all inclusive szolgáltatásokat kínálják. Persze nem csak 5 csillagos hotelekben lehet szállást foglalni, a csillagokkal pedig az árak is csökkennek: az Aranyparton átlagosan 29 eurót kell kifizetni egy éjszakára egy négycsillagos szállóban, a háromcsillagosban pedig 22 eurót.

   

  Törökország

   

  A törökországi nyaralások szintén nagyon népszerűek, bár itt a bolgár parthoz képest jócskán megemeli az árat az, hogy beleszámítják a repülés árát, valamint a repülőtér és a szálloda közötti transzfert is. Így nem csoda, hogy például Antalya ötcsillagos hotelei 75 eurós áron kínálják személyenként a napi ellátást és szállást, viszont Romániával és Bulgáriával ellentétben itt lehetőség van késői reggelire és vacsorára, ugyanakkor változatosabbak és minőségileg is jobbak a felszolgált ételek — írja az utazásszervező.

  Ultra all inclusive szolgáltatásokat is kínálnak a törökök, akárcsak a bolgárok, ami például nonstop italfelszolgálást és importtermékekhez való hozzáférést is biztosít; ez a típusú üdülés személyeként 80 euróba kerül éjszakánként.

  A törökországi négycsillagos szállodákban 60 euróért lehet megszállni, míg a háromcsillagos hotelekben 50 euróba kerül egy főre egy éjszaka.

   

  Görögország

   

  Bár nem jellemző Görögországra az all inclusive ellátás, azért bőven akadnak olyan szállodák, amelyek kínálatában ezt is megtaláljuk. Halkidikiben például ötcsillagos hotelben 72 eurót kérnek el személyenként egy éjszakára. Ezért az árért, akárcsak Bulgáriában vagy Törökországban, bőséges és változatos menük közül választhatnak a nyaralók, italt pedig nemcsak a görög termékek közül szolgálnak fel, hanem importtermékeket is, amiket más országokban inkább csak az ultra all inclusive kínálatok foglalnak magukban. A szálloda ugyanakkor biztosít törölközőt, nyugágyat a parton vagy a medence mellett, valamint napernyőt. Négycsillagos hotelekben az árak 56 eurónál kezdődnek Halkidiki szállóiban, míg Thassoson például napi 65–68 eurónál kezdődnek az ajánlatok. A háromcsillagos szállodák természetesen pénztárcabarátabbak: all inclusive ellátással 40 eurót kérnek el személyenként egy éjszakára 2020 nyarán.

   

   

  Bumbuluţ Krisztina

   

  Cookie