×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Túl nagy falat a VSK-nak a Sepsi

2021.02.21 - 12:47
Megosztás:
Túl nagy falat a VSK-nak a Sepsi
Nem sikerült legyőzni a címvédő Sepsi-SIC csapatát a Román Kupa elődöntőjében, így Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata idén sem tudott aranyérmet szerezni a sorozatban, míg a háromszékiek hatodik kupagyőzelmüket ünnepelhetik vasárnap este.

Az idei aranyszerzési remények első lehetőséget kipipálta a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapata, miután elvesztette a Román Kupa elődöntőjét. Igaz, az ellenfél az „ősrivális” Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC volt, amely ezúttal is jobb játékkal, fegyelmezettebb és agresszívebb védelemmel, és – nem mellesleg – értékesebb kerettel verte a házigazdát szombat este, a Both Katalin Sportteremben. 
Úgy tűnik, hogy az akarat nagyobb volt mint a hit, ugyanis a mérkőzés előtti szatmári nyilatkozatok sok optimizmust sugároztak, viszont a pályán több alapjatékosnak is megremegett a keze kulcsfontosságú pillanatokban. 
A háromszékiek ugyanis nem nyertek óriási különbséggel, és a VSK-nak még az utolsó negyedben is rengeteg lehetősége volt felzárkózni, de Claudia Cuic (Pop) és Marina Solopova olyan távoli dobásokat hibázott, amelyek máskor „csont nélkül” beakadnak, Patricia Bright pedig a kosár alól, zavartalanul is hihetetlen hibákat vétett.
A találkozót is jobban kezdte a háromszéki címvédő, és két perc alatt 6–0-t csinált, és ez a különbség nem csökkent, hanem egyre csak nőtt. Az 5. perc után tizenhárom volt közte (17–4), amikor a Sepsitől visszaszerzett Solopova három pontosa végre célba ért (17–7). Három perccel később a litván idegenlégiósunk szabaddobásai vitték végre tíz alá a hátrányt (23–14), majd Solopova harmadik triplájával ismét mínusz hat volt a különbség (25–19).
A második negyedben felcsillant a remény, amikor Bria Goss pontjaival és Carla Popescu távoli találatával már csak három pont távolságra volt az ellenfél (27–24). Úgy tűnt, hogy Zoran Mikes időkérése sem szakítja meg a VSK lendületét, hiszen 13. perc derekán 29–27-es állást mutatott az eredményjelző. De innen sem tovább egyenlíteni, de tovább zárkózni sem sikerült, a VSK korábbi játékosa, Andra Mandache pontjai ugyanis két és fél perc alatt plusz tizenkettőre vitte a Sepsit (39–27). Ezt az előny a szünetig megőrizte a címvédő (46–34), és a helyzet sajnos nem nagyon változott a fordulás után sem. Miguel Lopez edző tanítványai legfeljebb kilenc pontra tudta megközelíteni a jól védekező Sepsit (57–48), amely a meccs legnagyobb különbségét a 31. percben állította be Mandache pontjaival (65–50).
77–67 lett a végeredmény, vasárnap este pedig a Sepsi hatodik kupagyőzelmét ünnepelheti (az elsőt Szatmárnémetiben), míg a VSK-nak marad a harmadik helyezés, amit idén az Agronomia Bukaresttel oszt meg. 
A számokban ezúttal nem mutatkozik meg, hogy melyik oldalon volt a nagyobb hit a győzelemben. Mindkét csapat kispadjáról csak egy-egy játékos jött kiemelkedő teljesítménnyel (Mandache 16 pont – Solopova 15 pont), a statisztikai adatok is közel azonos arányokat mutatnak. Viszont a pályán látottak alapján elmondható, hogy szombat este a Sepsi jobban hit abban, hogy megszerezheti a győzelmet, míg a VSK játékosai talán kissé túlpörögtek, hiszen olyan hibákat is vétettek, ami őket nem jelemzi. 
A Sepsi egyébként vasárnap késő délután a Kolozsvári Universitatea ellen játssza a kupadöntőt. A kincses város csapata szombaton 62–47-re nyert az Agronomia elleni elődöntőben, így több mint tizenhárom év után játszhat ismét kupadöntőt (a román szövetség honlapján nincsenek adatok a 2008 előtti kupasorozattal kapcsolatosan).

NŐI KOSÁRLABDA ROMÁN KUPA, ELŐDÖNTŐ

Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC – Szatmárnémeti VSK 77–67 (25:19, 21:15, 17:16, 14:17)

Sepsi-SIC (pontok száma/lepattanók/gólpasszok): Jovana Pasic (10//8/4), Orbán Nikolett (6/2/0), Annemarie Godri-Părău (17/3/7), Rebecca Tobin (12/11/3), Rebekah Gardner (12/1/0) – Andreea Ghizilă, Pinelopi Pavlopoulou (0/1/0), Patricia Cătinean (4/2/0), Andra Mandache (16/1/0). Vezetőedző: Zoran Mikes.

SZVSK (pontok száma/lepattanók/gólpasszok): Claudia Cuic (14/6/1), Erica Covile (4/6/0), Patricia Bright (12/3/2), Alina Podar (0/3/0), Bria Goss (19/2/3) – Carla Popescu (3/0/1), Kilin Tünde (0/2/0), Marina Solopova (15/5/5), Andreea Huțanu. Vezetőedző: Miguel Lopez.

Agronomia Bukarest – Kolozsvári Universitatea 47–62 (8:13, 8:20, 8:20, 23:9).

Vasárnap

Döntő, 18 óra: Kolozsvári Universitatea – Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC

Helyszín: szatmárnémeti Both Katalin Sportterem

Pesek Attila

Fotó: Sepsi-SIC
 

Lopez szerint Európa elitjébe tartozik a női kosárlabdacsapat döntőbeli ellenfele
Gőzerővel készül a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a jövő héten kezdődő bajnoki döntőre, ahol sorozatban harmadik éve fog a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC-kel fog küzdeni.
A lecke fel van adva: legyőzni a Minaurt
Biztos csoportelsőként érkezik Szatmárnémetibe pénteken a Nagybányai Minaur labdarúgócsapata, hogy megküzdjön a Liga 3 alapszakaszának utolsó fordulójába a vendéglátó Városi Sportklub egyesülettel.
Döntőben a VSK kosaras lányai
Történelme során hatodik alkalommal, zsinórban pedig harmadik éve játszik bajnoki döntőt a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, miután hétfőn idegenben is győzni tudott Arad ellen.
Cookie