×
2020. 08 09.
Vasárnap
Emőd
21 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

Turcan: Személyzetcsökkentés lesz a tárcáknál és a közintézményeknél

2019.12.07 - 17:28
Megosztás:
 • Turcan: Személyzetcsökkentés lesz a tárcáknál és a közintézményeknél

  Csökkenteni fogjuk a személyzet számát a minisztériumokban és a közintézményekben, jelentette ki szombaton Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes.

  'Azt akarom, hogy az intézmények valóban elkezdjék szolgálni az állampolgárokat. (...) Azt akarom látni a kormány szintjén, hogy ha valami probléma merül fel, megoldásokat kezdünk el keresni, nem pedig hibásokat, bűnbakokat. Az is fontos, hogy megnézd, hol volt a probléma, de meg kell változtatni a paradigmát, segíteni kell az embereken' - mondta Raluca Turcan a DIGI 24 hírcsatornának adott interjúban.

  A kormányfőhelyettes a regionális fejlesztési minisztériumot hozta fel példaként, ahol például legfelsőbb vezetőségi szinten 40%-os, az intézmény vezetőségi szintjén 30%-os, végrehajtói szinten pedig 20%-os személyzetcsökkentést terveznek, azonban mindegyik tárcavezetőnek elő kell állnia a leépítési tervvel.

  'Mindegyik miniszter be fogja mutatni a tárcájára vonatkozó leépítési tervet a kormányfőnek' - hangsúlyozta Turcan.

  Arra a kérdésre, hogy mennyi ideig fog tartani ez az átszervezési időszak, Turcan azt válaszolta, hogy a folyamat hosszadalmasabb, mivel ki kell terjeszteni megyei szintre is, azonban úgy gondolja, hogy a jövő évi költségvetést már az átszervezett struktúrákra számolják ki.

  AGERPRES

  Cookie