×
2020. 07 05.
Vasárnap
Emese, Sarolta
27 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Tűzoltó leszek — hölgyek is jelentkezzenek!

2019.05.18 - 13:37
Megosztas :
 • Tűzoltó leszek — hölgyek is jelentkezzenek!

  A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség várja azon fiatalok jelentkezését, akik a belügy s azon belül is a Sürgősségi Helyzetek Országos Felügyelőségénél, illetve alegységeinél szeretnék elkezdeni vagy éppen folytatni pályafutásukat — az idei felvételi újdonsága, hogy hölgyek jelentkezését is várják tűzoltó szakra.

  Mielőtt bárki valamiféle eddigi negatív diszkriminációra vagy hátrányos megkülönböztetésre gondolna: a tűzoltó szak s a majdani aktivitás kőkemény fizikai erőnlétet, állóképességet és fizikai teherbírást igényel (elég csak azt említeni, hogy a teljes bevetési felszerelés súlya több mint 20 kg, s egyetlen tartozéka sem nélkülözhető, hiszen egyrészt a tűzoltó életét, testi épségét védi, másrészt a mentés sikerességét segíti).

  Az idei egyetemi felvételi során a következő szakokra lehet jelentkezni: a bukaresti A. I. Cuza Rendőrakadémia Tűzoltó Egyeteme, tiszti szak: 50 hely, itt május 24-ig kell benyújtani a jelentkezési lapot, a felvételi vizsgák pedig július 22.–augusztus 13. között zajlanak; Tűzoltósági Altisztképző Iskola: 300 hely, az ide jelentkezők november 15-ig nyújthatják be dossziéjukat, a felvételi vizsgák pedig jövő év elején, 2020. január 10–23. között zajlanak majd.

  A beiratkozási kérvényeket a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség székhelyén, Szatmárnémetiben, a Fabricii utca 35. szám alatt lehet benyújtani hétfőtől péntekig, naponta 8–16 óra között, ahol értelemszerűen bővebb felvilágosítással is szolgálnak az érdeklődőknek, ugyanakkor a beiratkozással, felvételi vizsgákkal, a gyakorlati próbatételek milyenségével kapcsolatos információk megtalálhatók a www.isusatumare.ro, www.academiadepolitie.ro, www.scoaladepompieri.ro, www.armyacademy.ro, www.mta.ro és a www.igsu.ro honlapon.

   

  Cookie