×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Eső
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Ügyfélhívó az adóhivatalban

2020.05.21 - 09:25
Megosztás:
Ügyfélhívó az adóhivatalban
Véglegesre cserélné a mostanáig tesztüzemben használt digitális ügyfélhívó rendszerét a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal. Bevált a módszer, amit eddig három részlegen alkalmaztak.

Három éve vezették be a szatmárnémeti városi adóhivatalban a sorszámalapú ügyfélirányító rendszert, később a városházi lakossági nyilvántartó előtt, aztán pedig a Someşul üzletházbeli egységes ügyintéző irodánál is megjelent az érintőképernyős digitális asszisztens. A tesztidőszaka a rendszernek lejárt, eddig bérelték a rendszert és az eszközöket — mondta el lapunknak az ügyben Kereskényi Gábor polgármester —, és most jött el az idő, hogy saját üzemeltetésű rendszerre álljon át az önkormányzat. Már most elkezdték az eszközbeszerzést, amikor még főleg az online ügyintézés zajlik, hogy ha visszaáll az ügyfélfogadási rend a városházán és a különböző városi hivatalokban, minél hamarabb be is lehessen üzemelni.

Jobb tájékozódás

A rendszer kiépítését és a terminálok beüzemelését megversenyezteti a polgármesteri hivatal egy nyilvános tenderen; a legpraktikusabb, leginkább bővíthető szisztémát keresi a legjobb áron. A rendszert először a városi adóhivatal számára keresi a városvezetés, de ilyet minden, a lakossággal kapcsolatot tartó szolgálat számára elérhetővé tenne.

A rendszer lényege, hogy egy érintőképernyős terminál fogadja az ügyet intézni érkezőt a hivatal bejáratánál, ahol az illető osztályon belüli részleg kiválasztása után sorszámot kap az ügyfél. Az igényt látja az érintett részlegen dolgozó hivatalnok, s ha fogadóképes, visszaigazolja a kívülről érkező igényt, és az épp soron következő személyt az előtérben lévő kijelzőn megjelenő sorszám értesíti, hogy ő következik.

Több információ

Ha ilyen rendszeren alapul az ügyfélfogadás, akkor az iroda- és szolgálatvezetők nagyon jól fogják látni, hogy az évnek melyik szakában milyen szolgáltatások iránt van igény, mikor és milyen ügyekben van inkább terhelés a mezőgazdasági osztályon, illetve mikor és mennyivel nő meg az elrendezett szociális ügyek száma — mutatott rá a digitalizálás előnyeire a polgármester. A rendszer betekintést fog engedni abba, melyik hivatalnoknak mennyi dolga van egy nap, hány ügyet intéz, melyiket milyen gyorsan, és milyen problémákkal keresték fel a város lakói. Az emberek számára egyszerűbb lesz eligazodni az ügyfélablakok és irodák között, és biztosabban ki tudják számítani a bejutásig hátralévő időt, tette még hozzá Kereskényi. Az újítástól nem kell megijedni, ha valaki nem tud majd eligazodni a menüpontok között, mindig lesz valaki a terminálnál, aki segít, ígéri az elöljáró.

Princz Csaba

Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
Advent: az utolsó méterek
Szinte minden készen áll egy hangulatos karácsonyváróhoz Szatmárnémetiben. Helyükön a vásári faházak, fent lógnak a fákon a LED-ek, az oszlopokon a fényfüzérek, készül az óriási adventi koszorú.
Természetes egészség a Bioshopban (X)
Napjainkban egyre többen és egyre többet foglalkozunk egészségünkkel, annak megőrzésével. Mivel csak a legjobbat szeretnénk önmagunknak és családtagjainknak, előszeretettel fordulunk a természetes alapanyagokból készült, bio- és natúr termékek irányába. Ezek beszerzésére bizalommal térhetünk be a szatmárnémeti Bioshop bioboltba, ahol minőségi natúr termékek széles választékával találkozhatunk.
Cookie