×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
3 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Nagykároly

Új bölcsőde épül Nagykárolyban

2021.10.19 - 09:30
Megosztás:
Új bölcsőde épül Nagykárolyban
Hétfőn a kora délutáni órákban rendkívüli tanácsülés helyszíne volt a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal díszterme.

A gyűlés keretében Nagykároly Helyi Tanácsának tagjai elfogadták a helyi költségvetés kiegészítése mellett a nagykárolyi tanintézményekbe delegált tanácsosok névsorát, a Dinu Lipatti Filharmónia előadásainak támogatását, valamint egy, a Teremi úton található telek ingyenes bérbe adását az Országos Befektetési Társaság számára, ahol egy új bölcsőde épül majd a nagykárolyi gyermekek részére. A tervezett beruházás a Bölcsőde építése a Teremi út vonzáskörzetében, Nagykároly municípium területén projekt keretében kerül kivitelezésre, 12,249 millió lej összértékben. Az építkezés költségeit az Országos Befektetési Társaság finanszírozza. A bölcsőde a Teremi út 77. szám alatt épül majd meg, és a tervek szerint 50 fő befogadására lesz alkalmas.

Kormányprogram/Bölcsődék az irodaépületekben és lakásvásárlási támogatás a gyerekes családoknak
Többek között irodaépületekben létrehozott bölcsődékkel ösztönözné a PSD-PNL-RMDSZ-koalíció a szülők gyerekvállalását, illetve munkába állását a kétéves gyereknevelési szabadság lejárta előtt - derül ki a parlamentbe benyújtott kormányprogramból.
Cipősdoboz akció Nagykárolyban
A Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság és a Gróf Károlyi Kulturális és Idegenforgalom-népszerűsítő Központ ebben az évben is elindítja Cipősdoboz ajándékgyűjtő kampányát, melynek kedvezményezettjei árvaházakban élő, 6 éven felüli gyermekek.
Pozdorjává zúzódott a szekér a balesetben
Kivilágítatlan szekeret sodort el egy kamion, a kocsis súlyosan megsérült, a ló elpusztult — fényforrással elkerülhető lett volna.
Cookie