×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
18 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

Új választható tantárgyak

2015.05.06 - 10:45
Megosztás :
 • Új választható tantárgyak

  Új választható tantárgyakat javasol a tanügyminisztérium a 2015/2016-os tanévre. A kicsiket a biztonságos közlekedésről, a nagyobbakat aktuális problémákról oktatnák.

   

  Az előkészítő osztályokban „Játék és mozgás” címmel lesz választható tárgy, az elemi osztályokban a közlekedési szabályok és biztonságos közlekedés ismertetését is választhatják. A szaktárca közleményében kihangsúlyozza, hogy a legkisebbeknek, a 6–8 éveseknek szánt választható tantárgyak célja, hogy a gyerekeket fejlesszék, a játékos foglalkozások keretében pedig hasznos tudással vértezzék fel őket. Az uniós adatok alapján a 0 és 14 év közötti gyermekeket érintő halálesetek közül minden tizedik közlekedési balesetre vezethető vissza. A közlekedési szabályok megismertetése révén a gyermekek szembesülhetnek a gyakorlatban előforduló veszélyhelyzetekkel, játékos formában tanulhatják meg azokat a fizikai törvényszerűségeket, amelyeknek megsértése óhatatlanul balesethez vezethet.

  A líceumi osztályokban a globalizáció, a fenntartható fejlődés vagy a világpolgárság témaköréből ismerhetnek meg aktuális problémákat a diákok. Szintén a középiskolások számára javasolják a szellemi tulajdonhoz való jogról szóló oktatást.

  Az érdeklődők valamennyi választható tantárgy leírását, részleteit megtalálhatják a http://programe.ise.ro/Actuale/Programeinvigoare.aspx weblapon.

   

  Cookie