×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
10 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Új vezető a szatmári sportigazgatóságon

2020.04.01 - 14:02
Megosztás :
 • Új vezető a szatmári sportigazgatóságon

  Új igazgatót nevezett ki a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a Szatmár Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság (DJST) élére: Mihaela Bura váltja a Adrian Ardeleant.

  A váltás várható volt, viszont időszerűsége megkérdőjelezhető. Ardelean igazgatói mandátuma ugyanis lejárt, viszont a kormányon levő PNL-nek vélhetően sokkal fontosabb elfoglaltságai kéne legyenek a koronavírus-világjárvány idején. Az is igaz, hogy a szatmári liberálisok nem gondolkozhattak sokat azon, hogy kit nevezzenek a DJST élére, ugyanis egy olyan személy került a vezetői tisztségbe, akinek sem menedzseri, de sportszakmai tapasztalata sincs. Megtudtuk, hogy a jogi végzettségű Mihaela Bura a Batizi Polgármesteri Hivatal köztisztviselőjeként dolgozott a községi urbanisztikai irodában.

  Ardelean az elmúlt két évben vezette a DJST-t. Facebook-oldalán szerdán vett búcsút az intézménytől és a kollégáitól. „A legjobb tudásom szerint próbáltam támogatni a szatmári sportéletet. Biztos vagyok benne, hogy lehetett volna többet is tenni az ügy érdekében. Olyan emberekkel ismerkedhettem meg, akik nélkül a szatmári sportélet szegényebb lenne. Örülök, hogy tehettem én is valamit az ügy érdekében. Köszönöm a DJST munkaközösségének, akik professzionális hozzáállással végezték a munkájukat, de köszönettel tartozok mindazoknak is, akikkel az elmúlt két év alatt együttműködtünk. Számomra megtisztelő volt, hogy ennek az intézménynek a vezetője lehettem” — írta bejegyezésében Ardelean.

  Mihaela Bura ideiglenes kinevezése 6 hónapra szól. A DJST oldalán feltüntetett telefonszámon megpróbáltuk felhívni az új igazgatót, hogy terveiről számoljon be, viszont nem válaszolt hívásunkra.

  Pesek Attila

  Cookie