×
2020. 07 16.
Csütörtök
Valter
15 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.37 RON
Nagykároly

Újabb iskolabővítés és -korszerűsítés Nagykárolyban

2019.11.18 - 12:14
Megosztas :
 • Újabb iskolabővítés és -korszerűsítés Nagykárolyban

  Nagykárolyban javában zajlik az az iskolabővítési program, amely révén megújul a város egyik legszebb iskolaépülete, a 2-es Számú Vasile Lucaciu Általános Iskola. Az Országos Településfejlesztési Programból (PNDL) finanszírozott projektek közül az egyik leglátványosabb fázisban ennek az intézménynek a korszerűsítése tart.

  „A Vasile Lucaciu Általános Iskola kibővítése egy új épületszárnnyal P+2 (részben), illetve a meglévő, a nagykárolyi Vasile Lucaciu utca 16–18. szám alatti épület modernizálása” elnevezésű projektet a Helyi Fejlesztési Országos Program (PNDL) keretében finanszírozzák, és a központi költségvetésből 13,22 millió lejt, azaz mintegy 3,1 millió eurót különítettek el erre a célra. Az iskola főépületén végzett munkán kívül az első emelethez és a földszinti részhez új betonoszlopokat öntöttek, valamint a pincét is megerősítették. Ezzel a munkával párhuzamosan a tornatermünkön is dolgoznak. Itt már lecserélték a tetőszerkezetet, zajlik az öltözők építése, ugyanakkor a sportterem belső részének a felújítása is megtörténik” — sorolta a munkálatokat Tóth Enikő aligazgató.

  Emellett egy újabb nagykárolyi tanintézményben is sor kerül korszerűsítésre és bővítésre. Csütörtökön Kolozsváron írta alá Kovács Jenő nagykárolyi polgármester azt a finanszírozási szerződést, amelynek értelmében, egy újabb PNDL-s projekt keretében az 1-es Számú Általános Iskola felújítására is sor kerül.

  „A projekt célja, hogy növeljük a szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyermekek iskolába járási kedvét. A projekt eredményeképpen mintegy 8 millió lej értékben felújítjuk az 1-es Számú Általános Iskola épületét, és a belső szárnyához közeli részen sporttermeket alakíttatunk ki. Remélem, jövőre minél hamarabb sort keríthetünk ennek a beruházásnak a kivitelezésére” — nyilatkozta Kovács Jenő polgármester.

   

   

  Cookie