×
2020. 07 10.
Péntek
Amália
15 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Külföld

Újabb kínai városban vezettek be intézkedéseket az "illetlen szokások" visszaszorítására

2019.07.03 - 15:10
Megosztas :
 • Újabb kínai városban vezettek be intézkedéseket az "illetlen szokások" visszaszorítására

  A kelet-kínai Santung tartomány székhelye, Csinan is csatlakozott azoknak a kínai városnak a sorához, amelyek az "illetlen szokások" elleni harc jegyében nemrégiben tiltásokat vezetett be egyes, helytelennek ítélt viselkedési formák ellen - írta szerdán az ECNS kínai hírportál.

   

  A forrásvizeiről ismert, 6 millió lakosú Csinan március óta egyebek mellett olyan szokásokat igyekszik felszámolni, mint az előretolakodás, meleg időben a felsőruházat feltűrése, a köpködés, a hangoskodás, a szemét kidobása a járművek ablakán, valamint a dohányzást tiltó táblák figyelmen kívül hagyása.

  A felsőruházat feltűrésén azt a szokást kell érteni, amikor férfiak az ingüket a hőségben egészen a hónaljukig tekerik fel, felfedve ezáltal a felsőtestük nagy részét. A Kínában elterjedtnek számító ruhaviseletet a köznyelvben "pekingi bikiniként" emlegetik.

  A ECNS cikke szerint a tiltás betartását a szabályoknak a köztudatba ültetésén túl a nyilvános megszégyenítés eszközével is biztosítani kívánják, ennek részleteit azonban az írás nem közli.

  A Kína északkeleti részén fekvő Liaoning tartomány székhelyén, Senjangban is életbe léptettek korábban hasonló tiltásokat, például a felsőtest felfedésére, illetve a köztereken történő heverészésre vonatkozóan. A Pekingtől keletre található, 15 milliós Tiencsinben pedig már pénzbírságot is bevezettek olyan esetekre, ha valaki a hatósági felszólítás ellenére sem hajlandó korrigálni az öltözékén - a kiszabható bírság 50 és 200 jüan (2000 és 8000 forint) között alakulhat.

  Cookie