×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Nagykároly

Újabb kölcsönt vesz fel a nagykárolyi önkormányzat

2012.07.30 - 19:13
Megosztás :
 • Újabb kölcsönt vesz fel a nagykárolyi önkormányzat

  Kilenc millió lejes kölcsönt vesz fel a nagykárolyi önkormányzat a városfejlesztési terv és néhány határon átívelő projekt folytatásához. Egy határozattervezetet halasztottak el a 17-ből.

  Kovács Jenő távollétében tartotta meg a Nagykárolyi Városi Tanács hétfőn havi rendes ülését, ugyanis vasárnap elhunyt a polgármester édesapja. A döntéshozók egyperces csenddel adóztak az emléke előtt.

  A 17 napirendi pontot felsorakoztató ülést Johann Müller NDF-es tanácsos vezette le. A szociálliberális döntéshozók már a tanácsülés elején nemtetszésüket fejezték ki az értekezlet időpontja miatt, ugyanis elmondásuk szerint a referendum miatt nem volt idejük kellőképpen felkészülni. Az ülést ennek ellenére megtartották, és egy kivételével minden határozattervezetet elfogadtak a tanácsosok. A kulturális turizmus népszerűsítését megcélzó gróf Károlyi Alapítvány létesítését a jövő havi tanácsülésre halasztották.

  Az első napirendi pont egy 9 millió lejes visszatérítendő kölcsön felvételére vonatkozott. A 15 évre felvételre kerülő hitelből a városfejlesztési terv további munkálatait, továbbá néhány határon átívelő EU-s projektet finanszíroznának.

  A továbbiakban először a Mihai Viteazul I-es és II-es lakónegyedeket érintő út és járdafelújítások, valamint parkolók létesítésének résztámogatásáról esett szó. A tanácsosok 448 115 lejt (+ áfa) szavaztak meg erre a célra.

  A Gencsi úton és a Május 1 utcákon szükséges gázvezeték-hálózat útvonalának módosítását az E.ON gázszolgáltató fogja elvégezni az elkövetkező időszakban. Ehhez azonban az önkormányzat hozzájárulására is szükség van. A tegnapi ülésen a döntéshozó testület 10 540 lejt szavazott meg a munkálatok finanszírozására. Emellett az elmúlt időszakban felújított szociális kantin áramellátásáról is határoztak a tanácsosok, 33 680 lejes összeget hagytak jóvá.

  A polgármesteri hivatalnak előreláthatólag még idén ősztől otthont adó, egykori Aranyszarvas fogadó épületének elektromos energiával való ellátására vonatkozott az ülés hatodik napirendi pontja. Erre a célra a testület döntésének értelmében 75 280 lejt különít el az önkormányzat.

  A hagyományokhoz híven kisebb vitát váltott ki a Ianculeşti nap megrendezésére elkülönített összeg értéke, végül a közigazgatásilag Nagykárolyhoz tartozó település ünnepségére 10 ezer lejt szavaztak meg a tanácsosok, az USL-s döntéshozók tartózkodása mellett.

  ifj. Deák Endre

  Cookie