×
2020. 08 07.
Péntek
Ibolya
19 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.08 RON
100HUF = 1.40 RON
Nagykároly

Újabb utcákat aszfaltoznának Nagykárolyban

2016.12.21 - 09:22
Megosztás:
 • Újabb utcákat aszfaltoznának Nagykárolyban

  Lezajlott az év utolsó tanácsülése tegnap Nagykárolyban. A gyűlés — talán a közelgő karácsonyi ünnepek okán — szokatlanul csendes hangulatban zajlott, elmaradtak a csörték.

   

  Diákok és tanárok jutalmazásáról hoztak döntést tegnap délben megtartott testületi ülésükön a nagykárolyi tanácsosok. A kérdéssel foglalkozó napirendi pont szerint összesen 36 390 lejt osztanak szét azon diákok között, akik az elmúlt év tantárgyversenyein kiválóan helytálltak, képviselve tanintézményüket és nem utolsósorban Nagykárolyt. Nemcsak a diákok, hanem az őket felkészítő pedagógusok is pénzjutalmat vehetnek át a csütörtökön 15 órától a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal nagy gyűléstermében sorra kerülő ünnepségen.

  A felkészítő tanárok egyenként 300 lejes jutalomban részesülnek, míg az országos tantárgyversenyeken részt vevő diákok mindegyike 200 lejt kap. Azok a diákok, akik dobogós helyezéssel végeztek egy adott tantárgyversenyen, az alábbiak szerint lesznek jutalmazva: az első helyezésért 1000 lejt, a második helyért 800 lejt, míg a harmadik helyezésért 600 lejt vehetnek át a tanulók. Az országos tantárgyversenyen dicséretben részesülő tanulók 400 lejt kapnak. A díjazási ceremónián 28 tanár és 59 tanuló veheti át jutalmát. A kezdeményezéssel az önkormányzatnak az a célja, hogy ily módon is értékelje a tanárok és a diákok munkáját és erőfeszítését.

  Újabb utcákban is aszfaltozhatnak

  A tegnapi tanácsülés végén Kovács Jenő polgármester tájékoztatta a tanácsosokat arról, hogy amennyiben nem lesz fellebbezés a döntéssel kapcsolatban, december 29-én megkötik a szerződést a „Nagy Aszfaltozás” munkálataira legkedvezőbb árajánlatot tevő kivitelezővel. A perecsenyi cég által tett ajánlat olyannyira kedvező, mondta Kovács, hogy a munkálatokra szánt keretösszeg felét sikerül megtakarítaniuk, ezáltal lehetőségük nyílik arra, hogy további aszfaltozási csomagot készítsenek elő, mely további utcákat foglal magában.

  Az elképzelések szerint 21 régi aszfaltborítású utca (Basarab, Bicaz, Kifli, Cuza Vodă, Dacia, Davila, Dorului, Eliberării, Haiducilor, B. P. Hașdeu (1/2), Jászi Oszkár, Károli Gáspár, Lacului, Mikes Kelemen, Nuferilor, Pârvan, Zsinagóga, Tineretului, Trandafirilor és Vidu), 20 földes utca (Bârsan, Cerbului, Câmpului, Densușeanu, Enescu, G. Galilei, Ghica, Grădinarilor, Iza, Lăutarilor, Livezilor, Makár Alajos, Morii, Odobescu, Privighetorii, Rebreanu, Romulus, S. O. Iosif, Trubadurilor és a Văcărescu fele), valamint a Szőlős Teremi és Ianculeşti völgyként ismert része is aszfaltburkolatot kap az új aszfaltozási csomagban, amire minél hamarabb szeretne újabb licitet kiírni az önkormányzat.

  Tőtős Tímea

  Cookie