×
2020. 07 10.
Péntek
Amália
15 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Újra nyomtatnak kártyákat

2019.11.16 - 10:07
Megosztas :
 • Újra nyomtatnak kártyákat

  Közel egy évig tartó kényszerszünet után tegnaptól ismét beindult az európai egészségügyi kártyák nyomtatása — tájékoztatta szerkesztőségünket az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.

  Az elmúlt év végén állt le az európai egészségbiztosítási kártyák nyomtatása Romániában, mert lejárt a szolgáltatóval kötött szerződés, ezért az Országos Egészségbiztosítási Pénztár hosszú hónapokon keresztül, ideiglenesen csak igazolást adott azoknak, akik igényelték az okmányt. A pénztár szerint ez nem jelentett gondot: az igazolást ugyanúgy elfogadták külföldön, mint a kártyát.

  Most azonban jó hírrel szolgált az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, pénteken ugyanis életbe lépett az új, 3 évre szóló szerződés, így mostantól ismét a hagyományos, műanyag kártyát állítják ki az igénylőknek.

  Az európai egészségbiztosítási kártya igényléséhez egy típuskérvényt kell kitölteni, és ezt a személyazonossági igazolvány fénymásolatával és munkahelyi igazolással — esetenként tanulói igazolással vagy nyugdíjszelvénnyel — együtt benyújtani, Szatmár megyei lakosok esetében a Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztár székhelyén (Szatmárnémeti, Lucian Blaga sugárút 64. szám).

  A műanyag lapocska továbbra is kizárólag ingyenes sürgősségi ellátásra jogosít fel, rendelők, klinikák szolgáltatásainak bérmentes igénybevételére nem. Jól jön viszont, ha nyaralásra, üzleti útra, rövid kirándulásra vagy külföldi tanulmányútra készülnek a lakosok, mert segít abban, hogy időt, fáradságot és pénzt takarítsanak meg, ha megbetegednek vagy valamilyen sérülést szenvednek külföldön, ami sürgős ellátást igényel.

  Cookie