×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Ünnepi műsorral készültek Kaplonyban

2021.03.16 - 07:15
Megosztás:
Ünnepi műsorral készültek Kaplonyban
A járványügyi előírásoknak megfelelően szerény ünnepséget tartottak tegnap Kaplonyban nemzeti ünnepünk alkalmából.

A Fényi István Általános Iskola 5–8. osztályos diákjait, Tímár Asztrik OFM plébánost és Erdős Csaba tiszteletest, valamint a hivatalnokokat Török Tamás iskolaigazgató köszöntötte a kultúrházban zajló ünnepi műsor nyitányaként. A 173 éve történtek jelentőségét emelte ki a hallgatóságának a történész végzettségű pedagógus. A továbbiakban hetedik osztályos diákok alkalomhoz illő, a mai fiatalokhoz is szóló műsor-összeállítással kedveskedtek, ezt Lászlóffy Csaba Zsolt magyar szakos tanár állította össze, és ő is készítette fel a módfelett ügyes tanulókat. Az ünnepi rendezvényen részt vevő minden tanulónak egy-egy nemzeti színű kokárdával kedveskedett Szabó Irén virágkötő, vállalkozó; példamutató nagylelkűségét ezúton is köszönik.
Az ünnepség legmeghittebb részét ez alkalommal is a fúvósok biztosították. A több mint 110 éves múlttal rendelkező kaplonyi fúvószenekar Mánc Roland karvezető irányításával nemzeti imánkat és a Szózatot szólaltatta meg, illetőleg két katonai induló taktusait is hallhatták a jelenlévők.
A rendezvényt követően a Szent Antal római katolikus templom udvarán lévő Szent Korona-szobor előtt mondott imát Tímár Asztrik ferences szerzetes, házfőnök, illetőleg Erdős Csaba református lelkipásztor, ezután az RMDSZ helyi szervezete nevében helyezett el koszorút Fleisz Adrien és Mészáros Lóránt tanácsos.

A közösségért munkálkodnának
Sokra hivatott szervezet bemutatkozó rendezvényét tartották meg múlt pénteken Kaplonyban. Békési Nóra helyi pszichológus irányításával nemrégiben jött létre a Szivárvány Egyesület.
Beindult a népzenei  foglalkozás Kaplonyban
Igen sok gyermeket vonzott a szerda délutánra meghirdetett néptáncos foglalkozás a kaplonyi kultúrházban.
Új egyesület alakult Kaplonyban
Április 30-án, egy pszichológiai jellegű előadással indítják tevékenységeik sorát a kaplonyi Szivárvány Egyesület tagjai. A bemutatkozónak szánt alkalomra a kaplonyi kultúrotthonban kerül sor Kalóz János György meghívott előadó részvételével.
Cookie