×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Külföld

Utazási figyelmeztetést adott ki a külügy - torlódások vannak a Bulgária és Görögország közötti határszakaszon levő közúti átkelőknél

2021.06.19 - 09:39
Megosztás:
Utazási figyelmeztetést adott ki a külügy - torlódások vannak a Bulgária és Görögország közötti határszakaszon levő közúti átkelőknél
A román külügyminisztérium tájékoztatja a Görögországba készülő állampolgárokat, hogy a nagyszámú utazó miatt torlódások és járműsorok alakultak ki a bolgár-görög határon levő közúti átkelőknél, ezért jelentősen megnőtt a várakozási idő.

A szaktárca azt javasolja a polgároknak, hogy valamennyi határátkelőhelyet használják, illetve elutazás előtt bizonyosodjanak meg arról, hogy a görög hatóságok által előírt minden követelményt teljesítették, beleértve a regisztrációs adatlap (Passenger Locator Form) kitöltését, amelyben azt is meg kell jelölni, hogy melyik határátkelőnél szándékoznak belépni Görögország területére.

A román állampolgárok szükség esetén az athéni nagykövetség +302106774035-ös, valamint a szaloniki főkonzulátus +302310340088-as telefonszámán igényelhetnek konzuli segítségnyújtást.

A tárca javasolja a román állampolgároknak a http://atena.mae.ro, a http://salonic.mae.ro, a https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, a www.meteoalarm.eu, valamint a www.mae.ro weboldalak követését, illetve hogy használják a Călătoreşte în siguranţă applikációt (http://www.mae.ro/app_cs), amely hasznos utazási információkkal és tanácsokkal szolgál. AGERPRES

Többkilométeres kamionsorok alakultak ki a román-magyar határ romániai oldalán
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki kedden a román-magyar határ romániai oldalán - közölte a román határrendészet.
Hamis zöldigazolvánnyal akartak hazajönni
November 19-én hajnalban, 3 óra 30 perc körül akart belépni Románia területére egy osztrák rendszámú gépkocsiban az a háromfős (férj, feleség és nagykorú fiúgyermek) Szatmár megyei család, amely a jelen pillanatban vörös zónás besorolású Ausztriából érkezett haza.
Csomagokat szállítottak — meg egy „kis” cigit
A mikrobusz rakterének tüzetes átvizsgálásakor a kolozsvári vámügyőrség munkatársai öt fémpanelben elrejtve 1360 doboz, fehéroroszországi eredetű cigarettát találtak.
Cookie