×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
12 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Ütemterv szerint haladnak

2021.02.19 - 14:21
Megosztás:
Ütemterv szerint haladnak
A téli időjárás ellenére jól haladnak a kivitelezéssel / Fotó: SZFÚ
Az ütemtervnek megfelelően haladnak a térkövezési munkálatokkal a kivitelezők Kaplonyban.

Még az előző év végén határozták el a döntéshozók, hogy folytatják az előző vezetőség által elindított sorozatot, és az óvoda előtti parkoló kialakítása után szemközt, a helyiek által régi iskolának nevezett épület előtt, illetőleg az óvoda másik oldalán, a rendelők előtt térköveznek.
A munkálat kivitelezésének jogát a nagykárolyi székhelyű Andy Kft. nyerte el.

A cég vezetője, Schlachter Levente kifejtette: „A hideg dacára jó ütemben haladunk a munkálatokkal. A rendelő előtti térkövezést jórészt el is végeztük, már hozzákezdtünk a behajtó újraépítéséhez is, illetve jövő hét elején szemközt a régi iskola előtti parkoló kialakításának is nekifogunk.”
A kaplonyi önkormányzat ennek kapcsán a lakosok megértését kéri. „Nyilván kellemetlenséggel jár a munkálat, azonban ezt el kell viselnünk annak érdekében, hogy szép legyen a közterület ott is” — fogalmazott Megyeri Tamás Róbert polgármester.

A kivitelezés okán a sportcsarnok udvarát pár hétig nem lehet majd használni — nem lehet oda személygépjárművel behajtani. A sportcsarnok kibérlőinek így ideiglenesen az út másik oldalán kell majd parkolniuk. A munkálatot követően új, végig térkövezett parkolója lesz a falunak. Kiszélesítik továbbá az óvoda előtti járdafelületet (azt is új, térkőburkolattal látják el), illetőleg a rendelő udvarát is rendezik.

SZFÚ
 

A közösségért munkálkodnának
Sokra hivatott szervezet bemutatkozó rendezvényét tartották meg múlt pénteken Kaplonyban. Békési Nóra helyi pszichológus irányításával nemrégiben jött létre a Szivárvány Egyesület.
Beindult a népzenei  foglalkozás Kaplonyban
Igen sok gyermeket vonzott a szerda délutánra meghirdetett néptáncos foglalkozás a kaplonyi kultúrházban.
Új egyesület alakult Kaplonyban
Április 30-án, egy pszichológiai jellegű előadással indítják tevékenységeik sorát a kaplonyi Szivárvány Egyesület tagjai. A bemutatkozónak szánt alkalomra a kaplonyi kultúrotthonban kerül sor Kalóz János György meghívott előadó részvételével.
Cookie