×
2020. 06 05.
Péntek
Fatime
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.32 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

V. Alexandru: A 12 évnél kisebb gyerekek szülei közül az egyik kapjon fizetett szabadságot a húsvéti vakáció idejére

2020.04.02 - 20:07
Megosztás :
 • V. Alexandru: A 12 évnél kisebb gyerekek szülei közül az egyik kapjon fizetett szabadságot a húsvéti vakáció idejére

  A 12 évnél kisebb gyerekek szülei közül az egyik kapjon fizetett szabadságot a húsvéti vakáció idejére - indítványozza az a sürgősségi kormányrendelet, amelyet Violeta Alexandru munkaügyi miniszter terjesztett elő a kormány csütörtöki ülésén.

  A tárcavezető rámutat, amikor kidolgozták azt a jogszabályt, amely lehetővé teszi, hogy a szülők közül az egyik fizetett szabad napokkal otthon maradjon a gyermekével az alatt az idő alatt, amíg be vannak zárva az iskolák és óvodák, nem tudhatták még, hogy miként alakul a koronavírus-járvány. Most ezt a rendeletet egészítenék ki a húsvéti vakáció idejére vonatkozó előírással.

  Az a törvény, amely a szülők számára szabadnapot biztosít gyermekeik felügyeletéhez, amikor szélsőséges helyzetekben bezárják az iskolákat, március 17-én lépett hatályba.

  Ezzel kapcsolatban Violeta Alexandru március 20-án úgy nyilatkozott, hogy egyetlen 12 éves kor alatti gyermeket sem szabad felügyelet nélkül otthon hagyni.

  A tárcavezető hangsúlyozta: a jogszabály csak egyik szülő számára teszi lehetővé, hogy otthon maradjon felügyelni gyerekét. AGERPRES

  Cookie