×
2020. 08 12.
Szerda
Klára
15 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

V. Dăncilă: Együttes erővel kell fellépnünk a bűnözés ellen

2019.08.01 - 10:02
Megosztás:
 • V. Dăncilă: Együttes erővel kell fellépnünk a bűnözés ellen

  Az állami intézményeknek, a politikai erőknek, a civil szervezeteknek és a magánszemélyeknek együttes erővel kell fellépniük a bűnözés ellen - hangoztatta szerda esti sajtóértekezletén Viorica Dăncilă kormányfő.

   

  A miniszterelnök azt mondta: mindenkit sokkolt a caracali eset.

  'Mindannyiunknak családjaink, rokonaink vannak, akiket gondozunk, és akiket biztonságban akarunk tudni, és természetes, hogy fájjon ez a leírhatatlan kegyetlenség, de az a tehetetlenség is azok részéről, akiknek cselekedniük kellett volna egy gyermek életének megmentéséért. (...) Romániának nagyon gyorsan ki kell hevernie a polgárok biztonságáért felelős intézmények eme válságát, javítsunk azon, amin javítani kell, pótoljuk azt, amit pótolni kell, hogy a lehető leggyorsabban működjön a rendszer, ahogyan öt nappal ezelőtt is működnie kellett volna, de sajnos nem működött. Az állami intézményeknek, a politikai erőknek, a civil szervezeteknek és a magánszemélyeknek együttes erővel kell fellépiük a bűnözés, a biztonságunkat veszélyeztető és az alapvető jogainkat sértő cselekedetek ellen"- mondta Dăncilă.

   

  Közölte: tíz azonnali intézkedést hozott azokkal szemben, akik kudarcot vallottak a caracali ügyben, amely megteremti az alapot a rendszer reformjához.

   

  Kifejtette: a korrupcióellenes harcnak folytatódnia kell, de 'a hangsúlynak a látványelemekről a megelőzésre kell áthelyeződnie'.

   

  "Mostanáig kizárólagos figyelmet fordítottak a korrupció elleni küzdelemre, és a bűnözés elleni küzdelem a háttérben maradt. Ezt nem fogadhatjuk el. A korrupció elleni küzdelmet folytatni kell, de a hangsúlynak a látványelemekről a megelőzésre kell áthelyeződnie' - jelentette ki a kormányfő.

  forrás: AGERPRES/(RO - szerző: Cătălin ALEXANDRU, szerkesztő: Claudia STĂNESCU; HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

  Cookie