×
2020. 09 22.
Kedd
Móric
25 °C
Derült
1EUR = 4.86 RON
1USD = 4.12 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

V. Dăncilă: Együttes erővel kell fellépnünk a bűnözés ellen

2019.08.01 - 10:02
Megosztás:
V. Dăncilă: Együttes erővel kell fellépnünk a bűnözés ellen

Az állami intézményeknek, a politikai erőknek, a civil szervezeteknek és a magánszemélyeknek együttes erővel kell fellépniük a bűnözés ellen - hangoztatta szerda esti sajtóértekezletén Viorica Dăncilă kormányfő.

 

A miniszterelnök azt mondta: mindenkit sokkolt a caracali eset.

'Mindannyiunknak családjaink, rokonaink vannak, akiket gondozunk, és akiket biztonságban akarunk tudni, és természetes, hogy fájjon ez a leírhatatlan kegyetlenség, de az a tehetetlenség is azok részéről, akiknek cselekedniük kellett volna egy gyermek életének megmentéséért. (...) Romániának nagyon gyorsan ki kell hevernie a polgárok biztonságáért felelős intézmények eme válságát, javítsunk azon, amin javítani kell, pótoljuk azt, amit pótolni kell, hogy a lehető leggyorsabban működjön a rendszer, ahogyan öt nappal ezelőtt is működnie kellett volna, de sajnos nem működött. Az állami intézményeknek, a politikai erőknek, a civil szervezeteknek és a magánszemélyeknek együttes erővel kell fellépiük a bűnözés, a biztonságunkat veszélyeztető és az alapvető jogainkat sértő cselekedetek ellen"- mondta Dăncilă.

 

Közölte: tíz azonnali intézkedést hozott azokkal szemben, akik kudarcot vallottak a caracali ügyben, amely megteremti az alapot a rendszer reformjához.

 

Kifejtette: a korrupcióellenes harcnak folytatódnia kell, de 'a hangsúlynak a látványelemekről a megelőzésre kell áthelyeződnie'.

 

"Mostanáig kizárólagos figyelmet fordítottak a korrupció elleni küzdelemre, és a bűnözés elleni küzdelem a háttérben maradt. Ezt nem fogadhatjuk el. A korrupció elleni küzdelmet folytatni kell, de a hangsúlynak a látványelemekről a megelőzésre kell áthelyeződnie' - jelentette ki a kormányfő.

forrás: AGERPRES/(RO - szerző: Cătălin ALEXANDRU, szerkesztő: Claudia STĂNESCU; HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

Cookie