×
2021. 05 07.
Péntek
Gizella
7 °C
Borult idő
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

V. Dăncilă: Új szoftvert kell alkalmazni az államelnök-választásokra

2019.07.11 - 16:15
Megosztás:
V. Dăncilă: Új szoftvert kell alkalmazni az államelnök-választásokra

Az elnökválasztásig egy másik szoftvert kell találni, hogy 'a gyanú árnyéka' se merüljön fel a választások tisztaságával kapcsolatban, és meg kell oldani a párhuzamos szavazatszámlálás kérdését is - jelnetette ki csütörtökön Viorica Dăncilă miniszterelnök a DC Newsnak adott nyilatkozatában.

Kérdésre válaszolva kifejtette: nem gondolja, hogy Klaus Iohannis sokat hozzátett a román EU-elnökség sikeréhez, viszont az államfő 'igyekszik úgy beállítani a dolgokat, mintha a jó eredmények neki lennének tulajdoníthatóak'.

Dăncilă beszélt arról is: az államfő kizárólagos hatásköre, hogy döntsön valamely nagykövetség esetleges elköltöztetéséről, így Klaus Iohannisnak kell állást foglalnia, hogy Románia izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe költöztetik-e, vagy Tel-Avivban marad.

A kormányfő ugyanakkor elítélte Klaus Iohannis nyilatkozatait, miszerint a kormánynak nem lenne fedezete a bérek és nyugdíjak kifizetésére.

'Van pénz bérekre és nyugdíjakra, semmilyen problémánk nincs ezen a téren' - erősítette meg Viorica Dăncilă.

Azt mondta: hatékonyabbá kell tenni minden minisztériumot, és felül kell vizsgálni a Cioloş-kormány által kiadott határozatokat, amelyek értelmében olyan igazgatókat neveztek ki különböző helyekre, 'akiknek nincsenek jól meghatározott teljesítménykövetelményeik'.

A miniszterelnök azt mondta, a nyár folyamán minden bizonnyal lesz kormányátalakítás, amelyet ősszel kormányátszervezés is követhet.

Cookie