×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Vagyok — férfiak szolgálata az IGEszigeten

2020.05.21 - 16:23
Megosztás:
Vagyok — férfiak szolgálata az IGEszigeten
A harmadik igehirdetés-sorozat is befejeződött az IGEszigeten, Szatmárnémeti-Szigetlanka Facebook-oldalán, és elkészült az ötödik karanténvideó is a férfiak szolgálatával.

János evangéliuma alapján Rácz Ervin lelkipásztor azokat az igéket vette alapul, melyekben Jézus önmagáról szól; az „Én vagyok…” mondások által némi istenismeretre és önismeretre is szert tehettek a hallgatók és nézők. A kettő összetartozik: mert igazi énünket nem akkor találjuk meg, amikor keressük, hanem amikor Istent keressük — Istent pedig csak úgy kereshetjük igazán, hogy szembenézünk azzal, kik vagyunk valójában. Az Isten- és önismeret pedig nem másért van, mint hogy átformálódjunk és más emberré legyünk. Ő az élet kenyere, az út, az igazság, az élet, a feltámadás, az ajtó, a jó pásztor, ő a vagyok, aki által, megelégülünk, helyre kerülünk, élünk, értelmet és célt kap általa életünk.

Erre tanított a két hétig tartó sorozat, mely éppen vasárnap, a szabadtéri istentisztelettel ért véget. A lelkipásztor a templom bejárata előtt János evangéliuma 7. részének 37-től 39-ig terjedő igeszakasza alapján szólt: „Az ünnep utolsó nagy napján felállt Jézus, és így kiáltott: Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyék! Aki hisz énbennem, ahogy az Írás mondta, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek. Ezt pedig a Lélekről mondta, akit a benne hívők fognak kapni, mert még nem adatott a Lélek, mivel Jézus még nem dicsőült meg.” Az ige három mozzanatáról szólt az igehirdetés: az emberi állapot (aki szomjazik), a felszólítás (jöjjön… igyék) és az ígéret (belsőjéből élő víz folyamai ömlenek). Az életszomjunkra egyedül Jézus a válasz, ezáltal olyannyira bővölködhetünk, hogy a körülöttünk levőknek is jut a rajtunk átfolyt életvízből. Az igehirdetés végén a lelkipásztor elmondta, hogy Jézus, az élő víz forrása nagypénteken szomjazott. Nem csak fizikailag. A halál kapujában, a megsemmisülés küszöbén az Atyától elválasztva, bűneink büntetését hordozva szólt: szomjazom. Ő szomjazott, hogy minket megelégítsen. Szomjazott, hogy szabadítás forrásává legyen. Szomjazott, hogy megváltást szerezzen. Majd feltámadt, és ezért ma mint győztes Úr szólít meg: vagyok.

Elkészült az ötödik „karanténvideó” is az IGEszigeten, melynek elkészítésében ismét Szabó Csaba József segített. A filippibeliekhez írt levél közös olvasása, a nők szolgálata, a gyermekek anyák napi műsora, a királyhágómelléki lelkipásztorok közös igeolvasása után a férfiak tolmácsolták a 139. zsoltár szavait, mely éppen a vagyok mindenütt jelenvalóságáról tanít. Közben elindult az újabb igehirdetés-sorozat is, mely az exodust, a kivonulást, azaz Mózes második könyvét veszi alapul minden este 8 órától Szatmárnémeti-Szigetlanka Facebook-oldalán. Remélhetőleg tényleg ez lesz kivonulásunk a „fogságból”.

Képzőművészeti kiállítás nyílt Szatmárnémetiben
A Képzőművészek Országos Egyesülete Szatmár megyei fiókszervezetének szervezésében nyílt meg tegnap az ez évi utolsó tárlat.
Alakul a város legnagyobb parkja
Technikai okok miatt és a minőség érdekében határidő-hosszabbítást kért a kivitelező, hiszen füvesíteni, játszóteret gumírozott védőburkolattal ellátni csak adott időjárási viszonyok között lehet.
Különleges, egyedülálló múzeum
Távolról sem megszokott, közösségi térként is működő múzeum készül, amelynek keretében 6000 négyzetméteres, központi ingatlant és területet kapnak vissza rendbe téve a szatmáriak.
Cookie