×
2021. 01 28.
Csütörtök
Károly, Karola
1 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.35 RON
Nagykároly

Vakációs bibliahét a Kalazanciban

2015.08.11 - 14:06
Megosztás:
Vakációs bibliahét a Kalazanciban

Hétfőtől egész péntekig zajlik az a vakációs bibliahét, melynek a nagykárolyi Kalazanci Szent József Gimnázium a helyszíne. Előkészítősök és alsó tagozatos kisdiákok a résztvevők, az egész városból.

Mozgalmasan telik a nyár a nagykárolyi Kalazanci középiskola diákjai és tanárai számára. A vakáció kezdete után alig egy héttel már indultak a Balatonra az iskolai csoportok, ahol közel egy hónapig váltották egymást a diákok. Jutalomkirándulás volt ez a jól tanulók számára.

Ezt követően a Váci Piarista Gimnázium diákjai érkeztek hozzájuk, akik kerékpáros zarándoklaton vettek részt: Váctól Csíksomlyóig tekertek el. Nagykárolyban felkeresték a Kalazanci Szent József Gimnáziumot, ahova értékes könyvcsomagot is hoztak.

„Mikrobusz kísérte a kerékpárosokat, ebben hozták el számunkra a könyveket. Hálásak vagyunk az adományért, és biztos vagyok benne, hogy diákjaink hasznát veszik a köteteknek. Azért is fontos mindez, mert iskolánk tanulói gyakran vesznek részt magyarországi tantárgyversenyeken. Az ottani tananyag eltér a mienktől, de reméljük, a magyarországi kiadású tankönyvek révén még jobb eredményeket tudnak majd elérni tanulóink” — nyilatkozta Kocsis Aliz igazgatónő.

Augusztus 10-től szervezik a bibliahetet, melynek mottója „Jézus téged is keres”. A foglalkozások egy hétig tartanak, naponta 9–13 óra között. Ebben az időszakban a vallástanárok irányításával, illetve az iskola nagyobb diákjainak az aktív segítségével a kisebbekkel igyekeznek még jobban megszerettetni a bibliai történeteket. „A Szentlelket lufival igyekszünk szemléltetni, míg azáltal, hogy tintát injektálunk egy almába, azt szeretnénk még látványosabban bemutatni, hogy terjed a bűn. A célcsoport az előkészítős-ötödikes korosztály. Nem csak az intézményünkbe járó tanulókat vártuk, várjuk a foglalkozásokra, hanem a város minden gyermekét” — mondta az igazgatónő.

Kis szünet követi a bibliahetes foglalkozásokat, majd aztán megkezdik a felkészülést a szeptember közepén esedékes tanévnyitóra. „Egyre jobb eredményeket érnek el diákjaink az érettségin, ennek nagyon örülünk, mint ahogy annak is, hogy sikerrel felvételiznek úgy a hazai egyetemekre, mint a magyarországiakra. Megállják helyüket a tanítványaink, s ez nagyon fontos” — fejtette ki Kocsis Aliz.

Az igazgatónő elmondta, ősztől indul egy olyan bilingv osztály, melyben angolt és németet intenzív tanmenet szerint tanulhatnak a diákok. Szeretnének komoly hangsúlyt helyezni a nyelvoktatásra, s ebben nagy segítségükre lehet az a tanár is, aki Németországból érkezik majd hozzájuk. Német anyanyelvű személlyel gyakorolhatnak, tanulhatnak diákjaik, magyarázta az igazgatónő. Folyamatban van a kapcsolatrendszer kiépítése, így várhatóan az ebben az osztályban tanuló diákok németországi és ausztriai tanulmányi kirándulásokon is részt vehetnek, ott is gyarapítva nyelvismeretüket. Törekszenek arra is, hogy a bilingv osztály angolosai idővel Angliában fejleszthessék nyelvismeretüket, párnapos kirándulások alkalmával.

Tőtős Tímea

Cookie