×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Valeriu Gheorghiţă: a legyengült immunitású személyek kettő helyett három dózist kapnak a koronavírus elleni oltásból

2021.10.06 - 16:04
Megosztás:
Valeriu Gheorghiţă: a legyengült immunitású személyek kettő helyett három dózist kapnak a koronavírus elleni oltásból
A legyengült immunitású személyek kettő helyett eleve három dózist kapnak majd a koronavírus elleni vakcinából - közölte szerdán az országos oltási kampány koordinátora.

Valeriu Gheorghiţă elmondta, az Európai Gógyszerügynökség kedden megfogalmazott ajánlása értelmében mind a BioNTech-Pfizer, mind a Moderna oltóanyagából eleve három dózist javasolnak a nagyon legyengült immunrendszerű személyeknek. Ez esetben a harmadik oltást a második adagot követő 28 napra kell beadni. Ezt követően legkevesebb hat hónap elteltével megkaphatják az emlékeztető oltást is - magyarázta.

A normál immunrendszerrel bíró személyeknél továbbra is két adag szükséges a teljes körű oltáshoz, és ők is kaphatnak emlékeztető oltást, ha eltelt legalább hat hónap a második adagtól.

Az oltási parancsnok arról is beszámolt, hogy az egészségügyi minisztérium szakembereivel való egyeztetést követően körvonalazódik azoknak a pácienseknek a köre, akik eleve három adagra jogosultak az oltásból. Amint ezt véglegesítik, tájékoztatják az országos gyógyszerügynökséget, majd az egészségügyi szakembereket is arról, hogy pontosan mely esetekben ajánlott a három adag. Gheorghiţă a szervátültetésen átesett személyeket, valamint a daganatos betegséggel küzdőket említette példaként. AGERPRES

CNCAV: 43.795 személy kapta meg a COVID-19 elleni vakcinát az elmúlt 24 órában
Az elmúlt 24 órában 43.795 személy kapta meg Romániában a Pfizer-BioNTech, a Moderna, az AstraZeneca vagy a Johnson&Johnson koronavírus elleni vakcináját — derül ki a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) szombaton ismertetett adataiból.
GCS: 1490 új fertőzést igazoltak, 131 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati közlése szerint az utóbbi 24 órában 1490 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel.
Hétfőn kezdődik a gyerekek tesztelése
Kezdődik a gyerekek noninvazív tesztelése. Szatmár megyében kilenc oktatási intézmény kivételével az igazgatótanácsok teljes mértékben a szülőkre bízták a nyáltesztek elvégzését, melyek eredményét azonban közölni kell, akár pozitív, akár negatív.
Cookie