×
2021. 09 18.
Szombat
Diána
18 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.20 RON
100HUF = 1.41 RON
Belföld

Valeriu Gheorghiţă: Három szakaszos oltási stratégiánk van

2020.12.26 - 09:53
Megosztás:
Valeriu Gheorghiţă: Három szakaszos oltási stratégiánk van
A koronavírus elleni oltási stratégiának három szakasza van, amit be fognak tartani, jelentette ki pénteken Valeriu Gheorghiţă, a koronavírus elleni oltási kampány koordinátora, rámutatva, hogy az első személy, aki Romániában megkapja az oltást, egészségügyi alkalmazott lesz.

'Az első szakaszban az egészségügyben és a szociális hálóban dolgozók kapják meg a vakcinát, a második szakaszban a veszélyeztetett kategóriákba tartozó és az alapvető fontosságú tevékenységet végző lakosság, a harmadik szakaszban pedig a lakosság többi része. Íme, karácsony első napján alakot ölt az a reményünk, hogy végre lesz egy biztos, hatékony és gyors módszerünk a járvány megszüntetésére' - magyarázta Gheorghiţă.

Hangsúlyozta, a stratégiát a többi országhoz hasonlóan Románia is be fogja tartani, és elmondta, már ki van jelölve a személy, aki elsőként megkapja a vakcinát.

'Készen állunk biztonságos körülmények között elindítani az oltáskampányt, hogy minden állampolgár immunizálhassa magát, ha szeretné' - mutatott rá az orvos.

Megemlítette ugyanakkor, hogy a lakosságot tájékoztató kampány már elkezdődött. Az emberek a vaccinare-covid.gov.ro internetes platformon is pontos és naprakész információkat szerezhetnek, de a kampánynak van Facebook-oldala és YouTube csatornája is. Emellett több mint egymillió szórólapot és plakátot küldtek szét az országba, hogy az információk minden állampolgárhoz eljussanak - szögezte le.

A koronavírus elleni oltási kampány koordinátora fontosnak tartotta ugyanakkor megjegyezni, hogy továbbra is szükséges betartani az egészségügyi óvintézkedéseket, mivel még mindig magas az intentív osztályon kezeltek száma, még mindig több ezer új fertőzöttet regisztrálnak nap mint nap.

AGERPRES

COVID-19 és az influenza ellen is
A közelgő őszi-téli időszakban a háziorvosok akár egyszerre is alkalmazhatják a COVID-19 és a szezonális influenza elleni oltásokat — nyilatkozta dr. Valeriu Gheorghiţă katonaorvos.
Franciaországban szerdától kötelező az oltás az egészségügyi dolgozóknak
Szerdán lép életbe Franciaországban az egészségügyben dolgozók számára a koronavírus elleni oltás felvételének kötelezettségét előíró intézkedés, amely mintegy 2,7 millió embert érint.
CNCAV: 7216 személy kapta meg a COVID-19 elleni vakcinát az elmúlt 24 órában
Az elmúlt 24 órában 7216 személy kapta meg Romániában a Pfizer-BioNTech, a Moderna, az AstraZeneca vagy a Johnson&Johnson koronavírus elleni vakcináját - derül ki a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) szombaton ismertetett adataiból.
Cookie