×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
13 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Valeriu Gheorghiţă: Romániában az oltás ingyenes és nem kötelező

2021.04.08 - 20:12
Megosztás:
Valeriu Gheorghiţă: Romániában az oltás ingyenes és nem kötelező
Romániában a koronavírus elleni oltás ingyenes, nem kötelező és az európai gyógyszerügynökség által jóváhagyott oltóanyagokkal történik - szögezte le csütörtöki sajtótájékoztatóján Valeriu Gheorghiţă, az oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) elnöke.

sajtó képviselői azt kérdezték tőle, hogy mi a véleménye az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) azon bejelentéséről, miszerint egy demokratikus társadalomban kötelezővé lehet tenni az oltásokat.

'Ez soha nem is került szóba Romániában. Ismétlem, Romániában az oltá ingyenes, nem kötelező és az európai gyógyszerügynökség által jóváhagyott oltóanyagokkal történik' - nyomatékosította.

Kötelezővé lehet tenni az oltásokat egy demokratikus társadalomban, áll az EJEB csütörtöki ítéletében, amelyet az AFP idézett. A döntést cseh családok megkeresésére hozták meg, akik nehezményezték, hogy gyerekeiket nem írathatták be óvodába, mivel azok nem voltak beoltva.
AGERPRES

Minimális intelligenciaszint
A koronavírus világszintű elterjedése lényegesen megváltoztatta az emberek életét, és minden jel és jóslat arra vall, hogy a változások most is folyamatban vannak.
Április 20-án nyit(hat) Szatmárnémeti
Egyre csökken a megyeközpont fertőzöttségi mutatója, s ha ez így marad —amihez elengedhetetlen, hogy a lakosság továbbra is betartsa a járványügyi előírásokat —, egy hét múlva színt vált(hat) Szatmárnémeti, és újraindulhat a kulturális élet, mondja a prefektus.
Görögország április 16-án újra megnyitja határait a turisták előtt
Görögország április 16-án újra megnyitja határait a turisták előtt - jelentette be hétfőn Claudiu Năsui gazdasági és turisztikai miniszter.
Cookie