×
2020. 07 02.
Csütörtök
Ottó
22 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Válogatott játékost hozott a VSK

2019.07.12 - 12:33
Megosztas :
 • Válogatott játékost hozott a VSK

  A Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatában folytatja pályafutását Adina Stoiedin – jelentette be péteken a bajnoki ezüstérmes együttes vezetősége.

  A 27 éves, 190 centiméter magas erőcsatár az olasz másodosztályos Basket Club Castelnuovo Scrivia ASD együttesétől jön a Szamos-parti alakulathoz.

  A center poszton is bevethető válogatott játékos a MCM Târgovișténél játszott először felnőttcsapatában 12 évvel ezelőtt, majd egy nagyváradi kitérő után visszatért szülővárosába, ahol öt és fél évet töltött a Temesvári Bega, majd az ő helyét öröklő Temesvári Danzio csapatánál. A 2015–16-os idényben a belga első osztályban szereplő Spirou Monceau Charleroi alapjátékosa volt, majd a cseh élvonalbeli Valosun KP Brnohoz szerződött, de egy sérülés miatt kihagyni kényszerült majd’ egy teljes idényt. 2017-ben visszatért Temesvárra, majd a klub megszűnésével együtt Olaszországba szerződött.

  Stoiedin legutóbbi temesvári szerződése idején csapattárs volt Adina Poppal, Dlesha L’loyddal és Roxana Panéval. Utóbbi kettővel vélhetően már nem fog újra találkozni: az amerikai lánynak kiadta az útját a VSK vezetősége, míg a 19 éves lány sikeres érettségi után vélhetően egy egyetemi központot keres, és ott folytatja majd karrierjét.

  A román válogatottba végig járta a ranglétrát: a 16, a 18 és a 20 éves nemzeti együttes után a felnőttcsapatban is játszott.

  Stoiedin egyébként az ötödik biztos játékos a VSK keretében: a klub vezetősége korábban bejelentette már az U21-es válogatott Alina Podar szerződését, illetve hosszabbított Oláh Andrea, Andreea Huțanu és az elmúlt bajnoki döntő legjobbja, Brittany Denson is. Ígéret van, hogy a jövő héten bejelentik az új edző nevét is, aki a Kínába szerződő Maikel Lopez helyét veszi át a kispadon.

  A totalbaschet.ro hírportál arról is beszámolt, hogy szülővárosa csapatához szerződik Flavia Ferenczi is: a 28 éves bedobó a 2014–2015-ös és a 2016–2017-es idényben is játszott a VSK-nál, most a Brassói Olimpiától költözik haza.

  Pesek Attila

  Cookie