×
2020. 09 26.
Szombat
Jusztina
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Változások várhatók a Tasnádi Unireánál?

2019.01.08 - 13:56
Megosztás:
Változások várhatók a Tasnádi Unireánál?

Adrian Ciulnak, Raul Nemeș-nek Parnău Márknak nem hosszabbították meg a decemberben lejárt szerződését, de Călin Vădan, Raul Stanciu és Cosmin Anton is távozhat a Liga 3-as csapattól.Cristi Popa is felajánlotta szerződése felbontását. Grieb Csaba nyugalomra int.

Az önkormányzatok által finanszírozott klubok éveleji problémái a Tasnádi Unireát sem kerülik el. Szatmár megye egyetlen divíziós együttesénél sem rózsás a helyzet, a csapat játékosainak nagy része ugyanis új munkát keres magának a téli vakáció idején. Adrian Ciul, Raul Nemeș és Parnău Márk szerződései decemberben jártak le, de nem sikerült megegyezni a hosszabbításról. Úgy tudjuk, Călin Vădannak a Szatmárnémeti VSK-Olimpiától, Raul Stanciunak pedig a Nagybányai Minaurtól van szerződési ajánlata, de Cosmin Anton is visszatérne Angliába dolgozni.

Miközben a játékoskeret szétesik, a kispadon is változás lehet, amennyiben nem változik belátható időn belül a helyzet. Cristian Popa vezetőedző ugyanis felajánlotta szerződése felbontását. „Igaz a hír, távozni akarok Tasnádról. Nem szívesen teszem ezt, mert szerettem ezzel a csapattal dolgozni. Jól éreztem magam az Unireánál. Viszont ez a bizonytalan helyzet nincs az ínyemre, így nem maradok” — erősítette meg értesüléseinket a szakvezető, aki még hozzátette: „Természetesen feltételeket szabtam a szerződésem felbontásánál is.” A 38 éves trénernek egyébként mát több ajánlata van negyedosztályos csapatoktól.

Októberi és novemberi fizetésüket nem kapták meg a csapat tagjai, illetve további 5-6 meccsprémium maradt el. A klub vezetősége azt ígérte, hogy karácsony előtt rendezik az adósságuk egy részét a játékoskeret és a szakmai stábbal szemben, viszont ez sem történt meg. Ez tett be a játékosok többségénél, Ciul, Nemeș és Parnău pedig ezért döntött úgy, hogy nem kívánja meghosszabbítani a szerződést az Unireával.

Grieb Csaba, Tasnád polgármestere elismerte, vannak gondok, sőt, értesüléseinket is megerősítette: közel 70 ezer lejre lenne szüksége a klubnak, hogy naprakészen kezdhesse a 2019-es évet. „Vannak gondok a klubnál, de ez egy olyan helyzet, amely mindig fennáll, be kell tartani a törvényeket — mondta a polgármester. — Amíg nincs 2019-es költségvetése az önkormányzatnak, addig mi egyáltalán nem tudunk pénzt utalni.” Az elöljáró szerint legfeljebb márciusban lesznek abban a helyzetben, hogy pénzt tudnak utalni a klubnak.

Grieb Csaba kedden azt mondta, hogy addig magánvállalkozók szponzorálásából próbálják majd finanszírozni az Unireát. „Ma reggel beszéltem a klub vezetőinek egy részével és mondták, hogy van egy magánbefektető, aki január végén, február elején jön egy bizonyos összeggel, amiből az elmaradt fizetések egy részét ki tudják fizetni” — folytatta. Viszont a polgármestert is meglepte, amikor arról értesült, hogy valaki pénzt ígért a csapatnak karácsonyig. „Mindenki tudta, hogy kiürült a kassza, miután novemberben kifizettük az elmaradt számlák nagy részét, és az addigi elmaradt fizetéseket. Így nem tudom, hogy ki tett volna ígéretet arra, hogy karácsonyig még kapnak pénzt a csapat tagjai. Nekünk, mint önkormányzat nem volt lehetőségünk. Kis város vagyunk, nincs honnan előkapni a semmiből 70 ezer lejt. Legutóbb 120 ezer lejt tudtunk adni a klubnak, azt az összeget sem volt egyszerű előteremteni. Ebből sok tartozást sikerült kifizetni” — mondta a polgármester.

Az elöljáró rámutatott arra, hogy 2018-ban több szponzori pénz folyt be a klub számlájára, mint 2017-ben, és ez ad okot az optimizmusára, hogy idén is legalább akkora összeg érkezik majd az Unirához a magánvállalkozóktól.

Ami a keretet és a szakmai stábot illeti, Grieb Csaba úgy véli, hogy senki sem pótolhatatlan. „Én nem tudok róla, hogy Cristian Popa távozni szeretne. A klub vezetőivel beszélgettem erről is, ők nem tájékoztattak változásról, sőt, azt mondták, hogy jövő héten kezdik a felkészülést. Ha nincs más megoldás, akkor lehet egy új edzőt hozni. Viszont az a játékos, aki szerződés alatt van velünk, és máshova akar menni, akkor az új klubnak ki kell fizetnie a kivásárlási árat” — tette hozzá a polgármester.

A Tasnádi Unirea a Liga 3 5. csoportjában 21 ponttal a táblázat 9. helyén áll. Cristi Popa vezérlete alatt az üdülőváros csapata kilenc mérkőzés óta veretlen hazai pályán, ebből 3 győzelem és 4 döntetlen ebben az idényben született. 2018. május 5-én az ACS Fotbel Comuna Lénárdfalva volt az utolsó csapat, amely győzni tudott Tasnádon (0–1), azután a Szászrégeni Avântul, a Kolozsvári CFR II (a 2017-2018-as szezonban), a Marosvásárhelyi SE, az AFC Székelyudvarhely és a Szászmedgyesi Gaz Metan II távozott vereséggel az Unirea Stadionból, továbbá a Kolozsvári Sănătatea, a Nagybányai Minaur, a Kolozsvári CFR II és a Barcarozsnyói Olimpic Cetate döntetlent ért el Cristi Popa legénységével.

A 2018-2019-es szezon március 2-án folytatódik, a tasnádiak pedig idehaza a szászrégenieket fogadják.

Pesek Attila

Cookie