×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
17 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Van internet Nagypeleskén

2020.05.20 - 15:36
Megosztás :
 • Van internet Nagypeleskén
  Évek óta várt szolgáltatás érhető el ezektől a napoktól a Lázárihoz tartozó Nagypeleskén: van vezetékes internet.

  A főkábel tavaszi bevezetése után most már a lakóházak hálózatra kötését is elkezdte az RCS&RDS kábelszolgáltató, tájékoztatta lapunkat Béres Antal, Lázári község alpolgármestere, akinek a közbenjárásra is szükség volt, hogy elkezdődjön végre az internetszolgáltatás. Levegőben vezetett kábelen ért el a hálózat Nagypeleskére, de Béres szerint a szolgáltatás mielőbbi megkezdése volt a fontos; magánterületeken is át kellett volna haladni a föld alatti kábelekkel, s ezt körülményes lett volna kivitelezni. Erre a megoldásra lehet, hogy a későbbiekben fognak sort keríteni.

  A falu felé pár éve, pályázati pénzből a Telekom épített ki vezetékes internethálózatot, de a szolgáltatást azóta sem kezdte meg a határ menti faluban, ezt a piaci rést használta ki a Digi, és oldotta meg most önerőből az internetszolgáltatást.

  Nagypeleskén az emberek eddig csak mobilnetet használva tudtak fellépni a világhálóra, telefonon és kábeltévén kívül semmilyen vezetékes adatszolgáltatás nem volt elérhető. Sajnos a mobiltelefon-szolgáltatás sem volt mindig elérhető, gyenge volt a jel, vagy teljesen hiányzott a falu egyes részein, és a mobilnetes adatforgalom is többe kerül, mint a vezetékes internet. Mi sem mutatja jobban, hogy mekkora szükség volt erre a napjainkban alapvetőnek számító szolgáltatásra Nagypeleskén, mint hogy várólista alapján köti be az internetet a házakba a Digi. A hálózatépítés Kispeleske felé is megtörtént, hamarosan ott is bent lesz a házakban is a szélessávú internet, tette még hozzá Béres.

  Cookie