×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Vannak még nyitott kérdések a tanévkezdéssel kapcsolatban

2021.08.28 - 13:02
Megosztás:
Vannak még nyitott kérdések a tanévkezdéssel kapcsolatban
Florin Cîţu azt ígérte, hogy megtesz „minden lehetségest" a jelenléti oktatással történő tanévkezdésért.

A kormányfő sajtótájékoztató keretében elmondta, nagyon fontosnak tartja a diákok személyes jelenlétét az iskolában, tekintettel az online oktatás tavalyi „pszichikai hatására".

A miniszterelnök szerint még nyitott kérdés, hogyan zajlik majd az oktatás azokon a településeken, ahol a fertőzöttségi ráta meghaladja a 6 ezreléket. „Egyelőre én annyit mondhatok, hogy minden lehetségest megteszek a gyerekek iskolai jelenléte érdekében. Lehet, hogy egy-egy településen, tanintézményben vagy osztályban át kell térni majd az online oktatásra, de én ragaszkodom ahhoz, hogy az új tanévben jelenléti oktatás legyen" — fejtette ki Florin Cîţu. A kormányfő ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy az iskolákban továbbra is kötelező lesz a maszk viselete, emellett tesztelni és oltani is fogják a diákokat.

AGERPRES

Cîţu: a megyei tanácselnökével megegyező pártból fogják kinevezni a prefektusokat
A koalícióban megállapodás született arról, hogy a prefektusokat ugyanabból a pártból fogják kinevezni, amelyikhez a megyei tanácselnök is tartozik. A bukaresti prefektus szociáldemokrata párti lesz - közölte a koalíció vezetőinek szerda esti ülése után Florin Cîţu.
A PNL elnöke ellenzi a multinacionális vállalatok pótlólagos megadóztatását.
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke ellenzi a multinacionális vállalatok pótlólagos megadóztatását.
Simion gúnyosan kérte számon Florin Cîţu távollétét
A kormányiktatás csütörtöki parlamenti ülésén George Simion, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnöke a tribünről Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnökhöz intézte szavait, azt kérdezve tőle, hogy merre 'rejtőzködik' Florin Cîţu szenátusi elnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetője.
Cookie