×
2020. 07 04.
Szombat
Ulrik
27 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Várat magára a hídépítés

2019.06.08 - 12:52
Megosztas :
 • Várat magára a hídépítés

  A beruházás költségvetésében eszközölt korábbi módosítás után most egy, a kiírással szemben támasztott panasz miatt késik a harmadik szatmárnémeti Szamos-híd építésének kezdése.

  A közbeszerzések fellebbezéseit elbíráló országos tanács (CNSC) helyt adott egy, a harmadik szatmárnémeti híd építésére kiírt eljárás során tett panasznak, így a szatmárnémeti városvezetésnek egy hónapot várnia kell, míg újból meghirdetheti a hídépítési munkálatokat a közbeszerzési rendszerben. Úgy tudjuk, az egyik nagy nemzetközi utászcég, amelyik minden jel szerint maga is belevágott volna a Ştrandului utcai harmadik megyeszékhelyi Szamos-híd megépítésébe, emelt szót az ellen, hogy a sikeres pályázás egyik feltétele az évtizedekre szóló, a hidat érő többféle káreseményre vonatkozó biztosítás volt. Ezt a panaszt találta jogosnak a CNSC, az erről szóló hivatalos határozat és indoklás pedig várhatóan jövő csütörtökre érkezik meg a szatmárnémeti városházára.

  „Úgy számolunk, hogy körülbelül két hónappal tolódik ki a hídépítés megkezdését megelőző előkészítő folyamat a fellebbezés és az ezt követő bürokratikus várakozási idő miatt, de legkésőbb július közepén újra felvezethetjük az ajánlatot az elektronikus közbeszerzési rendszerbe (SICAP) — nyilatkozta lapunknak az ügyben Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere. — A késlekedésnek nem örülök, de annak igen, hogy sikerült megtartani a feltételek között azt, hogy csak hídépítési gyakorlattal rendelkező szakemberekkel dolgozó, komoly hídépítői múlttal rendelkező utászcég lehet a nyertese a közbeszerzésnek. Az is benne van, hogy nem a munkát a legkevesebbért elvállaló cég nyeri majd el a jogot a munkavégzésre, hanem a közbeszerzési törvény által biztosított mozgásteret maximálisan kihasználva alapvető feltétel az is, mennyi jótállást vállal a cég a munkájára” — folytatta a polgármester.

  Öt cég is érdeklődik a szatmárnémeti hídépítés iránt, ami jó jel; a jövő hónap derekán esedékes kiírást követően — amennyiben nem fog panaszt emelni senki — november végére várható az eredmény kihirdetése a kivitelezésre vonatkozó kiírásban.

   

  Princz Csaba

   

  Cookie