×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
12 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Nagykároly

Várják a felajánlásokat a Stella Maris központban

2020.12.10 - 08:24
Megosztás:
Várják a felajánlásokat a Stella Maris központban
Folytatva a korábbi évek hagyományát a nagykárolyi Stella Maris Integrációs Központ munkatársai idén is meghirdették azon kezdeményezésüket, mely a Legyél te egy nélkülöző gyermek angyalkája! elnevezést viseli.

A program keretében az intézményben szervezett foglalkozásokon részt vevő gyermekek karácsonyi ünnepét szeretnék szebbé tenni azáltal, hogy nyilvánosságra hozzák a gyermekek által írt, karácsonyi kéréseket tartalmazó leveleket. A kezdeményezéstől azt várják, hogy felajánlások révén sikerül valóra váltani a kéréseket.

Az integrációs központban tanuló gyermekek az alábbi kéréseket fogalmazták meg: Mária egy cipőt, édességet, valamint egy melegítő nadrágot szeretne a hozzá tartozó felsővel; Dániel egy okosórát, labdát, valamint egy válltáskát kért; Valentino egy Chipolino babát, ábécés könyvet, valamint édességet szeretne; Nóra titkos naplót, hajgumikat, hógömböt, édességet és egy babát kért a kishúgának; Georgina babát, pónilovat és édességet kért levelében; Diana Chipolino babát, görkorit, édességet és gyümölcsöt; Szonja Chipolino babát, ábécés könyvet és édességet szeretne; Leti melegítő nadrágot szeretne hozzá tartozó felsővel, egy karórát és édességet; Ana egy melegítő nadrágot a hozzá tartozó felsővel, babát, édességet és gyümölcsöt; Pati egy melegítő nadrágot és hozzá tartozó felsőt szeretne, valamint édességet és babát; Attila távirányítós autót, slime-ot, édességet és almát kért; M. Máté távirányítós autót, labdát és édességet; Krisztián egy játékrepülőt, labdát és édességet; C. Máté egy kirakóst (puzzle-t), édességet, füzetet és játékot; L. Dániel kisautót és egy motort, valamint édességet kért az angyalkának címzett levelében.

A gyerekek 7–12 év közöttiek. Azon gyermekek esetében, akik ruhát, esetleg cipőt kértek levelükben, az intézmény munkatársai azt kérik, hogy vegyék fel velük a kapcsolatot a részletek egyeztetése céljából.

Amennyiben szeretnének segíteni, akkor a Stella Maris Integrációs Központ-Domus Klaus Winter Facebook-oldalon írhatnak az intézmény munkatársainak. SZFÚ

 

Fotó: Stella Maris Integrációs Központ-Domus Klaus Winter/Facebook

Jótékonykodás és húsvéti tojásfestés
A nagykárolyi 1-es Számú Napköziotthon 5-ös számú tagintézményéhez tartozó Bogyó és Babóca csoport óvodásai Baumgartner Ildikó és Suhó Andrea óvónők irányításával szervezték meg a Segíteni jó. Segíteni Menő! karitatív akciót.
„Nemsokára” oltási várólista is lesz
Jobb későn, mint soha alapon valamikor „nemsokára” az oltási platformon várólistára is regisztrálhatnak azok, akik előjegyeznék magukat az immunizálásra — a várólistás rendszer azonban csak akkor kezd el működni, amikor lesz annyi oltóanyag, hogy az ország valamennyi, egészen pontosan 750 oltóközpontját megnyissák.
Törnek-zúznak, bontanak, burkolnak
Tavaly novemberben kezdték el a szatmárnémeti új központ átépítési munkálatait, a szerződés értelmében 2022 végére kell készen legyenek, de iparkodnak, hogy még idén végezzenek.
Cookie