×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Várják az igénylőket az okmányaikért

2021.09.03 - 08:30
Megosztás:
Várják az igénylőket az okmányaikért
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmárnémeti Lakosság-nyilvántartó Igazgatóság (SPCLEP) értesíti az érintetteket, hogy azok, akik 2020. augusztus 26-ig igényelték az új személyi igazolványukat (buletin), átvehetik azt az intézmény székhelyén, az új főtéri Someşul áruház negyedik emeletén.

Az igazgatóság okmánykiadási órarendje munkanapokon 14 és 16.30 óra között tart.
A személyi igazolványok elkészítéséhez szükséges alapanyagok beszerzési folyamata sajnos nem lett jobb, nincs változás hónapok óta, ami miatt továbbra is harminc naptári nap, míg az igazolványok elkészülnek, és azokat a lakosság-nyilvántartónál ki tudják adni. A probléma országos méretű, a belügyminisztérium egyszerűen nem tud elégséges műanyag lapkát beszerezni. Aki szatmárnémeti illetőségű, vagy a szatmárnémeti lakosság-nyilvántartóhoz rendelt, megyeszékhely közeli településen lakik, és hamarosan lejár a személyi igazolványa, az ne várjon az utolsó pillanatig! Szatmárnémetiben kell személyit kérniük azoknak, akik Egriben, Berekszón, Batizon, Szamosdobon, Pusztadarócon, Lázáriban, Mikolában, Vetésen vagy Szatmárudvariban vannak bejelentve, oda szól az állandó lakhelyük.
Figyelembe kell venni az új igazolvány kiadásához szükséges hosszas várakozási időt, és érdemes már jó előre időpontot kérni online, a szatmárnémeti városháza weboldalán, a cutt.ly/smVex88 címen.

Jutalmazták az idős házaspárokat
A vírushelyzet ellenére sem hagy fel régi jó szokásával a szatmárnémeti városvezetés, továbbra is rendszeresen megtartja azt az eseményt, melynek során oklevelet és pénzjutalmat kapnak a régóta egy háztartásban élő szatmárnémeti házaspárok.
Luxusücsörgő az új főtéren
Már rég folyik a munka Szatmárnémeti új főterén, de még mindig derülnek ki újdonságok: lesz például egy speciális kialakítású rész is, illetve a régi burkolat is vissza fog kerülni egy részre.
A körgyűrű építői és pojácái
Vannak, akik a népszerűvé válás igénye nélkül dolgoztak azon, hogy elkezdődjön és haladjon a körgyűrű építése, és vannak, akik meglovagolják a beruházás keltette hullámot, bármiféle erény nélkül.
Cookie