×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
15 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Várják az ökokertészeket

2021.04.08 - 18:00
Megosztás:
Várják az ökokertészeket
Van még néhány szabad parcella a Szatmárnémeti Közösségi Kertben / Fotó: Facebook/Szatmárnémeti Közösségi Kert
Várják az ökokertészkedni vágyókat a Szatmárnémeti Közösségi Kert csapatába.

A Szatmárnémeti Közösségi Kertben, amelynek területét a szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány biztosítja, hagyományos, tájfajta növényeket termesztenek, vegyszerek használata nélkül. A kertészkedés ideje alatt a jó hangulat biztosított, amihez olykor társulnak közös főzések. Mindezt úgy, hogy közben saját magunk termeszthetjük a biozöldségeket. Jelentkezni a 0775.663.687-es számon vagy Fb Messengeren lehet (https://bit.ly/39MSHGQ). 

Késik idén a veteményezés
Aki nem megélhetési célból, hanem hobbiból, egy-egy telekrész hasznosítása érdekében kertészkedik, az a hideg idő miatt mostanáig nemigen haladhatott, de eljön az ideje a kertészkedésnek.
Több mint 1600 kilogramm adomány érkezett
Sikeresnek bizonyult a szatmárnémeti élelmiszerpiacokra kihelyezett gyűjtőpont akció, hiszen az első tíz nap során több mint 1600 kilogramm zöldséget, gyümölcsöt és tejterméket adományoztak általa a rászorulóknak.
Ásni kell, ne takarjuk lombbal a talajt
A tél beállta előtti utolsó teendőket kell ilyenkor elvégezni a kiskertekben. A kertész szerint őszi metszést csak akkor szabad végezni, amikor nem fagy, és idén ne használjunk lombot talajtakarónak.
Cookie