×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Vasárnap este ül össze az USR politikai bizottsága; a kormányprogramról és a miniszterek listájáról dönt

2021.10.14 - 09:18
Megosztás:
Vasárnap este ül össze az USR politikai bizottsága; a kormányprogramról és a miniszterek listájáról dönt
A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) országos elnöksége úgy döntött szerda esti tanácskozásán, hogy folytatja a tárgyalásokat a Nemzeti Liberális Párttal és a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel, közben pedig kidolgoz egy kormányprogramot és a javasolt miniszterek listáját.

Miután Dacian Cioloş kijelölt kormányfő szerdán tárgyalt a PNL, az RMDSZ és a nemzeti kisebbségek parlamenti frakciójának vezetőivel, az USR országos elnöksége úgy döntött, hogy vasárnap 18 órára hívja össze politikai bizottságát, amely elfogadja a kormányprogramot és a javasolt tárcavezetők listáját.

Cioloş megerősítette az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közleményben, hogy az USR célja továbbra is a választások után kialakult koalíció visszaállítása. 'Abban az esetben, ha a tárgyalások a formális időszaknál tovább tartanak, vagy kudarcba fulladnak, működőképes megoldást kell kínálnunk egy új kormány számára" - tette hozzá a kijelölt kormányfő.

AGERPRES

Cioloş: a PNL egy része 'a PSD karjaiba omlott', szeptembertől nem volt hajlandó tárgyalni velünk
Elutasította csütörtökön a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke azokat a vádakat, miszerint az USR felelős a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) közötti koalíció létrejöttéért, mert nem tanúsított nagyobb rugalmasságot.
Nicolae Ciucă kijelölt kormányfő benyújtotta a miniszterek névsorát és a kormányprogramot
Nicolae Ciucă az összes javasolt miniszter kíséretében érkezett a parlamentbe. A szenátus és a képviselőház együttes plénuma csütörtökön 10 órakor ül össze, hogy a kormány beiktatásáról szavazzon - döntött kedd esti ülésén a szenátus és a képviselőház összevont házbizottsága.
Cioloş: Anca Dragu leváltása előrevetíti azt, ahogyan az új többség cselekedni fog - a szabályok betartása nélkül
Dacian Cioloş, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke úgy véli, hogy Anca Dragu eltávolítása a szenátus éléről "feszegeti az alkotmányosság határait", és "előrevetíti, hogy az új többség hogyan fog cselekedni: erőszakkal, a szabályok és a meritokrácia tiszteletben tartása nélkül".
Cookie