×
2020. 08 13.
Csütörtök
Ipoly
28 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

Vasárnaptól Románia a Demokráciák Közösségének elnöke

2019.09.17 - 12:03
Megosztás:
 • Vasárnaptól Románia a Demokráciák Közösségének elnöke

  A Demokráciák Közössége nemzetközi szervezet elnökségét vette át vasárnaptól Románia.

   

  A külügyminisztérium arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a demokrácia értékeit védelmező szervezet, a Demokráciák Közössége élére kerülni annak elismerését jelenti, hogy Románia tiszteletben tartja ezeket az értékeket és stabil demokratikus rendszerként tekintenek rá. Az elnöki mandátum két évre szól, és ez a tisztség megerősítheti Románia hitelét, javítani fogja nemzetközi megítélését - derül ki a közleményből.

   

  Az elnöki tisztséget betöltő országnak - a már futó projektek mellett - lehetősége van új célok kitűzésére is. A külügyi tájékoztatás értelmében Románia kiemelt figyelmet fog szentelni a fiatalok részvételének a demokratikus döntési folyamatokban, valamint a fenntartható fejlődésnek, amely az eljövendő nemzedékek életminőségét növeli.

   

  Románia hivatalosan a szeptember 26-ára tervezett ceremónián veszi át az elnöki tisztséget az ENSZ New York-i székhelyén. Ramona Mănescu külügyminiszter lengyel hivatali kollégájától, Jacek Czaputowicztól veszi át a megbízatást.

   

  Románia azon 106 ENSZ-tagország egyike, amely aláírta a Varsói Szerződést, a Demokráciák Közösségének alapító dokumentumát.

  Cookie