×
2021. 06 16.
Szerda
Jusztin
23 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.40 RON
Szatmárnémeti

Véget ért a próba-képességfelmérő

2021.04.01 - 11:24
Megosztás:
Véget ért a próba-képességfelmérő
Tegnap az anyanyelvvizsgával zárult a nyolcadikosok próba-képességfelmérője. Szatmár megyében 838 diák iratkozott fel erre a vizsgára, 758-an magyar, míg 80-an német nyelvből mérettették meg magukat.

A tegnapi vizsgán végül 691 diák jelent meg, közülük 618-an magyar nyelv és irodalomból, 73-an pedig német nyelv és irodalomból adtak számot tudásukról, derül ki a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből. A tételeket és a javítókulcsot a cutt.ly/bcrlwB4 honlapon lehet megtekinteni.

„Megoldható volt a tétel, nem voltak nehezek a szövegek, viszont egy-két feladat okozott meglepetést és fejtörést a gyerekeknek. A szövegalkotási feladat sem volt nehéz, a gyerekek azt jelezték, hogy boldogultak a feladatok megoldásával. Mindenképp szükségesnek bizonyult a két óra az összes feladat megoldására, jól be kellett osztaniuk a diákoknak az idejüket, hogy minden feladatot pontosan meg tudjanak oldani” — mondta el a magyar tételsorral kapcsolatosan megkeresésünkre Fisár Erika, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium magyar szakos tanára. S. B.

Elkezdődött a nyolcadik osztályosok feliratkozása az országos képességfelmérő vizsgára
Hétfőn elkezdődött a nyolcadik osztályos diákok feliratkozása az országos képességfelmérő vizsgára. A tanulók jelentkezését június 11-éig várják.
Két képességvizsga lesz
Júliusban tartják a tanulók számítógépes elosztását a kilencedik osztályokba, azt követően, hogy tartanak még egy képességvizsgát azon nyolcadikosok számára, akik egészségügyi okokból nem tudtak részt venni a záróvizsga első kiírásán — jelentette be az Antena 3 kedd esti műsorában a tanügyminiszter.
Sorin Cîmpeanu: Figyelemre méltóak a nyolcadikosok próba-képességvizsgáján elért eredmények
Figyelemre méltóaknak nevezte az országos próba-képességvizsgán részt vevő nyolcadikosok eredményeit Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter.
Cookie